Lätlased võitsid alagrupiturniiril kuuest mängust viis ning jäid vaid kehvema geimide vahe tõttu Slovakkia järel teiseks ega teeninud otsepääset EM-finaalturniirile.

"Jah, meie unistus ei täitunud, aga ma pean esmalt kiitma eestlasi - nad olid meist lihtsalt paremad. Olin selleks ka tegelikult valmis, sest me teame Eesti tugevust - neil on meist rohkem kogemusi ja mitmetel positsioonidel ka paremad mängijad. Loomulikult ma lootsin, et me suudame näidata natuke paremat mängu, aga olime kuidagi liiga närvilised seekord. Ka täismajal oli selles oma osa," sõnas 54-aastane Vilde pärast mängu.

Läti tegi Euroopa 16 parema hulka pääsemisele nii lähedale jõudisega omamoodi imet, sest koondise põhitegijate hulka kerkisid isegi mitmed mängijad, kes veel mullu kuulusid Balti liiga tagumise poole klubide hingekirja.

"Meie kõik kolm temporündajat olid koondises esmakordselt!" toob Vilde näite Tomš Švanšist, Andis Cimoškast ja Gatis Slavensist, kes mullu mängisid sedavõrd tagasihoidlikes klubides nagu Daugavpils, Ozolnieki ja Kuldiga. "Kui keegi oleks meile enne turniiri algust öelnud, et me pääseme playoffi, oleksin vastanud: see oleks perfektne! Aga süües ning mängu paranedes kasvas mõistagi isu. Meie tugevuseks oli suurepärane sisekliima."

"Eesti koondise liider on mõistagi Robert (Täht) - ta on võitleja ja mängib Euroopas heas meeskonnas. Ka teie temporündajad on füüsiliste omaduste poolest täpselt sellised nagu tipptasemel olema peavadki. Aga kokkuvõttes on ka Eesti trumbiks just meeskonnamäng," lisas Souli olümpiahõbe, kes mänginud karjääri lõpuaastatel Pärnu võrkpalliklubis.