Matši avavaatuses haaras meie naiskond küll 5:3 edunumbrid, ent peagi suutsid sloveenlannad seisu viigistada. Rahvusnaiskond juhtis veel 12:11, ent teisele tehnilisele mõtlemispausile mindi juba Sloveenia 16:15 edunumbritel, kirjutab volley.ee. Sealt edasi jätkas vahe paraku kärisemist, küündides geimi lõpuks kuue punktini. Seejuures oli meie koondis parem nii rünnakul (48-47), kui vastuvõtul (74-61). Alla jäime küll blokis, kus vastased teenisid kolm, ja pallingul, kus Sloveenia sai kaks punkti. Meie mõlemasse lahtrisse jäid avageimis nullid.

Järgmises kahes geimis oli meie positiivne vastuvõtt küll mõlemal juhul üle 50 protsendi, ent Sloveenia 58 ja 73-le jäime siiski alla. Rünnakul pole aga eriti midagi rääkida, sest teise ja kolmanda geimi peale lõime punktiks vaid iga viienda tõste. Teist geimi aitas enam-vähem võrdsena hoida vaid sloveenlannde 11 omaviga. Skoori mõttes jäime aga juba keskosaks selgesse kaotusseisu, kui vastased juhtisid 19:13.

Kolmandas rebisid sloveenlannad juba esimeseks tehniliseks mõttepausiks 8:3 eduseisu ja hoidsid sama suurt vahet ka teisele tehnilisele mõttepausile siirdudes. Geimi ja mängu lõpetasid nad 9:1 spurdiga.

Meie naiskonna edukaim oli seitsme punktiga Eliisa Peit, kuus lisasid nii Nette Peit kui Liis Kullerkann. Vaid 18 protsenti tõstetest punktiks löönud Kertu Laak tõi viis punkti, protsendi võrra parema näitaja saanud Kristiine Miilen neli ja ühe nii Raili Kont-Kontson kui Kadi Kullerkann.

Laupäeval kell 22.30 läheme vastamisi Prantsusmaaga, kel seni võiduarve avamata.