Eestlannad panid Alytuses püsti tõelise peo servijoone taga - meie rahvusnaiskond lõi koguni 13 (!) pallinguässa ja eksis 11 juhul, kirjutab volley.ee. Leedulannad patustasid küll vaid kolmel korral, ent said ka ainult korra ässpunktist rõõmu tunda. Meie servikahurid olid Nette Peit ja Julija Mõnnakmäe nelja, Eliisa Peit kolme ja Liis Kullerkann kahe ässaga. Pallingul tekkinud suurt vahet tasandasid leedulannad blokiga, kus võõrustajad jäid peale 13:1.

Mängu parimana tõi Nette Peit 22 punkti. Matši jooksul sai ta koguni 41 tõstet. Teiseks põhipommitajaks oli 30 tõstega Kristiine Miilen, ent tema realiseeris neist vaid seitse. Kolmandas geimis vahetusest sekkunud Kertu Laak lõi 19 tõstest punktiks üheksa. Ülejäänud Eesti punktitoojad olid Liis Kullerkann (8), Eliise Hollas (7), Eliisa Peit ja Julija Mõnnakmäe (mõlemad 6), Kaisa Õunpuu (4) ning Kaisa Bahmatsev (1).

Täna mängib rahvusnaiskond lõuna ajal Valgevene ja õhtul uuesti Leeduga. Kontrollturniiril ei osale Anu Ennok, Polina Bratuhhina-Pitou, Mari-Liis Graumann ja homme Prantsusmaa meistriliiga finaalis mängiv Anna Kajalina.

Naistekoondise laager kulmineerub 20.-22. maini Audentese spordikeskuses toimuva turniiriga, kus 2017. aasta EM-finaalturniiri esimeses valikringis minnakse vastamisi Luksemburgi, Rootsi ja Taaniga. Järgmisse ringi pääseb kvarteti võitja ja kahe neljaliikmelise grupi parem teise koha omanik. Kui avaring on edukas, jätkub EM-i pääsme püüdmine sügisel toimuvas valiksarja teises ringis.

Rahvusnaiskonna peatreener on Marko Mett, abitreener Argo Arak ja lisaks on noorematele kolleegidele nõuga abiks Andrei Ojamets. Koondise füüsilise ettevalmistuse eest vastutab Indrek Verro, mänedžer ja statistik on Mihkel Sagar.