Põhiturniiri võidab kas TTÜ või Pärnu Võrkpalliklubi

Põhiturniiri võidu eest on jäänud konkureerima kaks meeskonda - TTÜ ja Pärnu Võrkpalliklubi. Olukord muutub selge(ma)ks laupäeval, kui TTÜ spordihoones lähevad vastamisi just ülikoolimeeskond ja Pärnu esindus. TTÜ kahe geimi- või mänguvõidu korral saavutab põhiturniiri esikoha pealinna meeskond. Pärnu peab omakorda saavutama kolm võidupunkti nii laupäeval TTÜ kui pühapäeval Tartu Bigbanki vastu. Punktikaotuse korral kuurortlinna esindus põhiturniiri võidule enam ei konkureeri.

Viimastel mängudel on oluline tähendus

Teist kuni neljandat kohta lahutab vaid kolm punkti ning esikohta neljandast kuus silma. Emajõelinna esindus tõusis eilse võidu toel Rakvere Võrkpalliklubi üle turniiritabelis teiseks, kui üks voor enne põhiturniiri lõppu on kogutud 49 punkti. Esikohta hoidval TTÜ-l on koos 52 silma. Ainsana TTÜ kõrval põhiturniiri võidule konkureerival Pärnu Võrkpalliklubil on kirjas 47 punkti, kuid suvepealinna esindusel on pidamata veel kaks mängu. Tallinna Selver hoiab 46 punktiga neljandat kohta. Pingelisele võitlusele lisab vürtsi asjaolu, et neljandaks ei taha keegi jääda. Sellisel juhul tuleb veerandfinaalis rinda pista Läti parima meeskonna RTU/Robežsardzega. Esikolmikul on veerandfinaalseerias eeldatavasti grammi võrra kergem vastane. Kindel on vaid asjaolu, et neli parimat Eesti võistkonda on veerandfinaalseeriaks kindlustanud koduväljakueelise.

Rakvere Võrkpalliklubi püüab viimast veerandfinaalkohta

Kui seitse edasipääsejat on juba selgunud, siis viimasele edasipääsukohale on kaks konkurenti - Rakvere Võrkpalliklubi ja Daugavpils Universitate. Ülesanne peaks kergem olema Eesti esindusel, kes on Daugavpilsi meeskonnast kogunud kaks punkti enam ja kohtub viimases mängus Võru meeskonnaga. Daugavpils peab viimase mängu RTU vastu. Seega pääseb suure tõenäosusega kaheksa parema hulka viis Eesti meeskonda.

Lisaks TTÜ ja Pärnu Võrkpalliklubi põnevusmängule on laupäeval kavas veel kaks kohtumist - Tallinna Selver võõrustab Danpower/Võru Võrkpalliklubi ja RTU/Robežsardze Daugavpilsi ülikooli.

Pühapäeval peetakse neli vastasseisu. Tartu Bigbank võtab vastu Pärnu Võrkpalliklubi, Rakvere Võrkpalliklubi Danpower/Võru Võrkpalliklubi ja Tallinna Selver Järvamaa Võrkpalliklubi. Võistluspäeva viimases mängus sõidab Ozolnieki Poliurs külla RTU võistkonnale.