Nii on ka rubriigis "Puhtalt faktidest" seekord rohkelt põnevaid numbreid. Eriline päev oli eile seejuures n.ö Sidepataljonil, sest mitmel põhjusel said eile tavapärasest rohkem tähelepanu Selveri mõlemad sidemängijad.

Tallinna Selver - Sastamala VaLePa 1:3 (25:23, 23:25, 23:25, 22:25)

*Alustama peab loomulikult sellest, et 1. korda tänavusel hooajal ei alustanud Selveri põhisidena mängu Andres Toobal. Tema asemel jooksis väljakule 30-aastane Ergo Sartakov, kes viimati kuulus ametlikus võrkpallimängus algkoosseisu 1 aasta ja 4 päeva tagasi, kui tema toonane koduklubi Pärnu võitis võõrsil Daugavpilsi 3:1

*Tänu Sartakovi suurepärasele klapile Selveri temporündajatega võib statistikast välja lugeda üsna uskumatu fakti: keskblokeerijad Meelis Kivisild ja Martti Rosenblatt olid ainsad kodumeeskonna mängijad, kes kogusid mängu lõpuks kahekohalise arvu punkte - vastavalt 12 ja 11. Ka pluss-miinus süsteemis olid nad meeskonna kaks tublimat. Lisaks Sartakovile tuleb sellise käiguga soomlaste üllatamises kiitust jagada ka treener Rainer Vassiljevile.

*Kui servi vastuvõtt, rünnak ja blokk olid Selveril ja VaLePa-l eile sisuliselt identsed, siis pallingul tegime meie 22 viga, nemad 13 (ässasid meil seejuures vaid 3, neil 4). Tartult on selles osas šnitti võtma hakatud.

*Selver tõestas 1. korda sel hooajal, et tugeva võistkonnaga on võimalik mängida ka ilma võõrleegionäride Lincoln Williamsi ja Federico Marretta hea esituseta. Marretta arvele jäi eile 3 punkti, Williamsile 9 punkti.

*+/- süsteemis jäid eile Selveri poolel miinusesse vaid Johan Vahter (-1) ja Helar Jalg (-2), kõik teised olid omadega plussis.

*VaLePa kapten ja Euroopa võrkpalli üks tehnilisemaid nurgaründajaid Olli Kunnari pidi eilse mängu küll sisuliselt vahele jätma (eelmisel nädalal käis vasak õlg liigesest väljas), kuid tema noor asendaja Sakari Mäkinen tuli ülesannetega suurepäraselt toime. Ta tõi lõpuks 12 punkti ning +/- süsteemis edestas saavutatud +7-ga kõiki Selveri mängijaid. Oma meeskonna parim oli ta vastuvõtul 50 protsendiga.

*Ründeprotsent oli eile 100% vaid kahel mehel - Selveri sidemängijatel Toobalil (5-st 5) ja Sartakovil (1-st 1).

*Federico Marretta maandus teise geimi alguses pärast ründelööki vastase (ilmselt Sjoerd Hoogendoorni) jalale ning kuigi esmamuljel oli tegemist väga tõsise vigastusega, siis pärast mängu selgus, et ilmselt piirdub itaallase mängupaus vaid mõne nädalaga. Selleks hetkeks oli Selver võitnud mängu 56-st punktist suisa 30.

*Teises geimis lahkus väljakult ka Helar Jalg, keda segab jätkuvalt põlvevalu. Tõsi, Marretta ja Jala asemel mängu sekkunud Denis Losnikov ja Karli Allik said oma ülesannetega kenasti hakkama.

*Kui Selver langes CEV Cupist CEV Challenge Cupi (madalaim eurosari), kus vastu tuleb Kreeka liiga hetke kolmas meeskond Alexandroupolise Ethnikos, siis VaLePa mängib CEV Cupi teises voorus poolakate Kędzierzyn-Koźle ZAKSA-ga, kus pallivad kaks värsket maailmameistrit - Pavel Zagumny ja Pawel Zatorski.