Eesti vastuvõtt oli tänases 1:3 kaotusmängus vastasest selgelt parem, 69 protsenti, seejuures 10-st vastuvõtust suunasime keskmiselt 4 suisa ideaalselt võrgu ette Kert Toobalile, kes palli omakorda ründajatele tõstma asus.

Kui mängulist poolt vaadata, oli täna probleeme ometi mitmeid, alustades liigsetest lihtsatest eksimustest rünnakul ning lõpetades kehvapoolse blokitööga. Paistab siiski, et detailides Eesti mäng praegu kinni ei ole.

Meeskonna kapten Toobal tõdes mängujärgses usutluses, et millegipärast pole meie mängus viimasel ajal sellist voolavust nagu näiteks eelmise aasta EM-il. Ometi on koosseis jäänud ju sisuliselt samaks ning noored põhimehed eesotsas Robert Tähe ja Renee Teppaniga läinud individuaalselt paremakski. Võib-olla on lihtsalt üha kogunevad eksimused teinud meeskonna harjumatult ebakindlaks?

Leidub neidki, kelle arvates on selle ja eelmise nädala näotute mängude peamiseks põhjuseks kuu aja pikkune laager Poola kaevanduslinnas Lubinis. Jah, ilmselt vajanuks mõned mängijad tõesti kasvõi pärast Rumeenia turniiri vaimu värskendavat visiiti koju, ent samas Robert Täht on teinud kolmes viimases mängus rünnakul ainsana n-ö oma ära. Ja mäletatavasti pidi tema ju ka kogu eelmise klubihooaja selles üsna vähepakkuvas Lubini linnas hakkama saama, mistõttu tüdimus seal viibimisest peaks teistest kordades rohkemgi mõju avaldama.

Põhjuseid mängu kõikumisele võib otsida veelgi. Meil on kaks kogenud meest küll kogu aeg väljakul - sidemängija Toobal ja libero Rait Rikberg -, kuid samas rünnakul taolist meest pole, kes ka rasketel hetkedel keerulised olukorrad külma peaga ära lahendaks. Oliver Venno see mees justkui võiks ja peaks olema, aga millegipärast ei ole. Kõigil meie konkurentidel vähemalt üks taoline kogemustest pakatav ründemängija aga leidub.

Koondise abitreeneri Rainer Vassiljevi sõnul on veel vara öelda, miks meeskond ei esine loodetud tasemel. Lõplikku tõde ei pruugigi olemas olla, aga vähemalt peamurdmist on jagunud nende pooleteise nädala jooksul pisikestest võrkpallisõpradest kuni meeskonna mängijate ja treeneriteni. Jääme lootma, et koondis lõpetab turniiri vähemalt kahe südika esitusega, toogu need siis playoffi pileti või mitte.