Almelos peetaval turniiril jättis teise Eesti koondislase Eerik Jago kaudu testimisele pääsenud Õuekallas kahe ja poole mängu jooksul peatreenerile hea mulje ning kokkuleppele jõudmine ei võtnud kaua aega, kirjutab volley.ee

Pärast kuu alguses peetud Eesti karikavõistluste finaali teatas Õuekallas, et ei kaalu heitlikult käituva ja kaks operatsiooni üle elanud põlve tõttu sel hooajal välisklubisse minekut. Miks otsustasite meelt muuta?

„Ei tahtnud sellist võimalust tuulde lasta. Jala ukse vahele saades on võimalik tulevikus paremaid lepinguid saada,“ põhjendas Õuekallas.

Mullu Prantsuse karikavõitjaks kroonitud ja praegu meistrivõistlustel kuuendal kohal asuv Beauvais Oise on terve senise hooaja uut nurgaründajat otsinud.

Montenegrolase Aleksandar Milivojevici ja norralase Geir Eithuni esitused pole koos Õuekallasega koguni kümnest eri rahvusest mängijaid palganud klubi juhte rahuldanud. Vääriline vahetusmees on seni puudunud.

„Ma ei tea, kas tõusen kohe põhikoosseisu või alustan pingilt, kuid teen kõik endast oleneva, et palju mängida saaks,“ ütles 8. jaanuaril 27-aastaseks saav 193 cm pikkune pallur. „Mulle öeldi, et kõik ülejäänud positsioonid peale nurgaründaja on väga hästi täidetud.“

Hooaja teisel poolel karjääri kõrgeimat kuupalka teeniva Õuekallase sõnul pole teenistus siiski midagi müstilist.

„Olnuksin nõus isegi hinda alla laskma,“ kinnitas Pärnust pärit sportlane. „Millegipärast pole Beauvais Oisesse prantslaste seas populaarne klubi. Võib-olla on põhjuseks kõva käega kogenud Serbia sidemängija Rajko Jokanovic, kellega kardetakse raksu minna.“

Kolmapäeval Pariisist 90 km kaugusel asuvast 55 000 elanikuga linnast Eestisse naasev Õuekallas teeb Beauvais Oise eest debüüdi 10. jaanuaril Prantsusmaa meistrivõistluste kohtumises Saint-Quentiniga.

Rennes’i Volleyga, kus teenivad leiba Kreek, Sten Esna ja Pavel Kružajev kohtub Beauvais Oise 14. veebruaril ehk rahvusvahelisel sõbrapäeval.

Meistrite liigas ei saa Õuekallas aga Beauvais Oise au kaitsta, sest on Selveri ridades sel hooajal Challenge Cupil platsil käinud. Beauvais Oise on E-grupis võitnud neljast mängust ühe ning tabelis annab see Trentino Volley (Itaalia) ja Bledi ACH-i (Sloveenia) järel ning Viini hotVolleysi (Austria) ees kolmanda koha.

Kui Kreek pidas Rennes’it Selverist tugevamaks klubiks, siis Õuekallas nii põhjapanevaid hinnanguid tegema ei rutanud.

„Ma ei saa kaht klubi võrrelda, sest turniiril osales ainult neli põhimeeskonna liiget. Ülejäänud olid koolipoisid. Tegelikult ma ei usu, Rennes Selverist üle on,“ pakkus Saksamaal ja Soomes leiba teeninud Õuekallas.

Almelos jätkuva turniiri veerandfinaalis kaotas Beauvais Oise esmaspäeval veerandfinaalis Apeldoorni Piet Zoomersile (Holland) 1:2.

„Meeskonna ainus eesmärk oli minu oskustega tutvuda. Pärast võidetud avageimi vahetas treener minu ja Jokanovici pingile, sest tahtsime homme mängida viienda-kuuenda koha peale ja võimalikult vara tagasisõitu alustada. Samas oli teine ešelon võidule lähedal ja klubi kavatsus oleks peaaegu nurjunud,“ muheles Õuekallas.

Homme läheb Beauvais Oise vastamisi Soria Ciudadile (Hispaania) 1:2 alla jäänud Marek Pihlaku tööandja Lenniki Euphonyga. Ilusaid mänge pakub Hollandis Riia Lase, kes alistas poolfinaalis Soria Ciudadi 3:2 ja kohtub täna finaalis Rotterdami Orteciga (Holland).