Möödunud hooajal jäid Eesti meistrivõistlused koroonaviiruse leviku tõttu poolikuks, üle-eelmisel hooajal krooniti meistriks Pärnu VK.

Lisaks Eesti meistrivõistluste vahegrupis saavutatud punktidele lisandusid võistkondadele Credit24 Meistriliigas teenitud stardipunktid (Eesti võistkondade arvestuses põhiturniiri 1. asetus 5 punkti, 2. asetus 4 punkti, jne). Seega läheb poolfinaalidele parima asetusega vastu Bigbank Tartu, kes kogus vahegrupis kokku 14 punkti (11 vahegrupis ja 3 Credit24 Meistriliigas). Saaremaa Võrkpalliklubi tuli 13 (8+5) punktiga teiseks, Selver Tallinn 11 (7+4) punktiga kolmandaks ja Pärnu Võrkpalliklubi 5 (3+2) punktiga neljandaks. 2 (1+1) punkti noppinud TalTech jäi poolfinaali ukse taha ja sai viienda koha.

Poolfinaalid peetakse kolme võiduni.

Selver Tallinn – Saaremaa VK

Selveri ja Saaremaa senised mängud on pakkunud palju põnevust ja üllatusi. Viimati kohtuti vaheringis ja seal sai 3:0 võidu Saaremaa. Ent Selver lülitas Saaremaa konkurentsist karikavõistluste poolfinaalis ja lõpetas novembri lõpus Saaremaa pika võiduseeria Credit24 Meistriliigas.

Selveri peatreener Rainer Vassiljev tõdeb, et senine hooaeg on juba pakkunud põnevust ja ootab seda ka eelootavatest mängudest. “Juba hooaja alguses võis palju põnevat oodata, kui nägime tiime – mitte ainult meie ja Saaremaa, aga ka Pärnu ja Tartu. See ongi äge. Puhaste paberitega pole keegi midagi läbinud ja see lisab põnevust. Pole olnud ühte valitsejat,” sõnas Vassiljev. “Meie seis on parem kui enne viimast mängu Saaremaaga, oleme omad järeldused sellest teinud ja teatud asju muutnud. Oleme positiivselt meelestatud. Saaremaa osas, siis uued sidemängijad on kaaslastega hea klapi leidnud ja selle taha neil midagi ei jää. Asendused on korralikul tasemel,” lisas juhendaja.

Saaremaa peatreener Ioannis Kalmazidis lisas, et kuigi ajad on keerulised, tuleb hakkama saada. “Meil on mõned uued mehed ja vähem mängijaid kui enne, aga peame olukorraga kohanema. Meeskonna kokkuklapitamine nõuab aega, aga mõlemad sidemängijad on üsna hästi sisse elanud, eriti kogenud Filip Despotovski. Aga muidugi pole me 100% sellises seisus nagu tahaksin,” sõnas Kalmazidis. “Viimane 3:0 mäng oli meie poolt hea ja Selver mitte. Aga seeria on hoopis teine asi, nüüd on play-offide aeg ja kõik tahavad olla ma parimas hoos. Peame olema kannatlikud oma tegemistes, just vaimne pool saab olema oluline, emotsioonid käivad üles-alla nii mängijatel kui treeneritel. Kes sellega paremini hakkama saab, sel on eelis,” lisas peatreener.

Bigbank Tartu – Pärnu VK

Bigbank Tartu ja Pärnu kohtusid viimases vaheringi kohtumises pühapäeval ja Tartu võttis 3:1 võidu.

Bigbanki peatreener Alar Rikberg usub eelnevatele mängudele toetudes, et seeria tuleb raske. “Meie täitsime vahegrupis oma eesmärgi ära ja saime koduväljaku eelise, peab rahul olema. Kuigi see viimane mäng polnud kõige suurem õnnestumine,” sõnas juhendaja. “Poolfinaalis on selge eesmärk see võita ja edasine on juba boonus. Aga lihtne meil Pärnuga olema ei saa, tõsised mängud oleme nendega mänginud 3:2. Ja ma ei oota, et poolfinaalseeria peaks lihtne tulema. Ses osas saab nii meil kui Pärnul raske olema, et kummalgi pole pikka pinki ja mängugraafik on väga tihe,” lisas Rikberg.

Pärnu peatreener Avo Keel: “Oleme Tartuga ses mõttes sarnases seisus, et kummalgi väga palju vangerdusruumi pole,” nõustub Keel Rikbergi arvamusega. “Omavahelised mängud nendega oleme kuidagi suutnud pusida viis geimi ja nüüd neli geimi, teistega pole nii võrdne see seis olnud.” Meeskonna viimane täiendus, venelane Aleksandr Popleteev pole Keele sõnul tiitlite otsustaja. “Ta annab mulle võimaluse taktikaliseks vahetuseks ja servima saab teda panna. Aga mingi pallivõlur ta pole. Samas mingi kindluse annab see ikka, et ei tekiks olukorda nagu eelmisel aastal, kus Martti (sidemängija Martti Keel) pidi nurgas mängima. Ka trennis saan nüüd koormusi paremini jaotada, kui üks nurk juures on,” lisas Keel.