"See oli nagu öö ja päev võrreldes pühapäevaga. Mõtlesime täna ilmselt, et tuleb lihtsamalt," tunnistas Selveri nurgamees Kristjan Õuekallas pärast eilset põnevuslahingut, mille kodumeeskond lõpuks 3:2 võitis.

Olgu siinkohal välja toodud kaks tähelepanekut eilsest mängust:

Avo Keele taktikalised lahendused

Neljas geim. TTÜ-l õnnestub järjepanu blokis ja kaitses hiilgavalt tegutseda ning paistab, et Selveril pole enam mingit šanssi geimi päästa. Keel teeb geimi erinevatel hetkedel kokku kolm vahetust: väljakult lahkuvad Hindrek Pulk, Martti Rosenblatt ning Martti Keel, asemele tulevad Oliver Orav, Helar Jalg ning Ronald Järv. Võiks eeldada, et noorte meeste mängu lülitamine tähendab seda, et Selver loobub geimi võidu eest lahingut pidamast ning keskendub juba otsustavale geimile, kuid ei.

Noored mehed toovad geimi murrangu: Järv seob hea vastuvõtu heaks rünnakuks, Orav lööb kolmest tõstest maha kolm ning Jalg võtab eksimatult serve vastu. 16:20 kaotusseisust saab mõne hetkega 23:23 viik. TTÜ pääseb siiski ehmatusega, sest Sander Rätsepa rünnak ja Mart Tiisaare blokk toovad geimi külalisvõistkonnale ja lükkavad mängu saatuse otsustavasse geimi.

Viies geim ning kohe alustuseks tekib küsimus, kelle saadab Keel väljakule? Nagu selgub, siis sisuliselt algkoosseisu, vaid Järv jääb neljandas geimis suurepäraselt sekkunud vahetusmeestest väljakule. Kui Pulga mängu tagasi tulemine on loogiline - vaatamata oma seljaprobleemile on ta olnud sisuliselt kõikides selle hooaja mängudes Selveri resultatiivseim -, siis Rosenblatti uuesti mängu lülitamine ei paista olevat ehk kõige õigem otsus.

Aga ei, taas on tegu Keele suurepärase taktikalise valikuga, sest Rosenblatt toob otsustavas geimis Selveri kaks esimest punkti ning õigustab koheselt treeneri usaldust. Viiendas geimis teevadki põhimehed taas oma töö ära ning toovad võidu koju.

Akrobaat Männilaan ja Berliini müür

Mihkel Tanila 7, Vaido Veek 5. Need on muljetavaldavad numbrid, sest jutt käib blokipunktidest. Kui enne mängu võis eeldada, et Selver on tänu oma kahele tugevale tempomehele (Meelis Kivisild ja Timo Tammemaa) vastastest vähemalt blokis selgelt üle, siis Janis Sirelpuu suutis vastase relva panna mängima oma pilli järgi.

Põhjus, miks Selveril eile blokeerimine hästi ei õnnestunud, peitub eelkõige muidugi 37-aastases Kuldar Männilaanes, kes võrgu tihti oma ründajate jaoks täiesti vabaks suutis mängida. Eriti imelised olid aga just tõsted esimesse temposse. Mitmel korral suutis Männilaan võluda tõste temposse isegi 2-3 meetri kauguselt võrgust, olukorras, kus paljud teised Eesti sidemängijad ei julgeks tempot toita isegi unes.

"Olen veendunud, et Kusti Nõlvaku vigastuse tõttu TTÜ küll seda seeriat ei kaotanud," kiitis Keel Männilaant, kes lülitus TTÜ esindumeeskonda hädaolukorras, kui senine põhiside Nõlvak seljavigastuse tõttu operatsioonile pidi minema. "Männilaan hakkas riske võtma ja me jäime seetõttu vahepeal selgelt hätta."

"Need tõsted tulevad südamest," kinnitas Männilaan, kes vaid mõne kuuga on suutnud oma tempomängijatega tekitada imelise klapi.

Männilaanega sarnast kiitust väärib kahtlemata ka Veek, kes Siim Ennemuisti asemel mängu sekkununa 85-protsendiliselt rünnakuid realiseeris ja pealekauba viis blokki pani. Kokku TTÜ-lt eile muljetavaldavad 21 blokki Selveri 14 vastu.

Selver läheb edasi finaali, kus vastaseks tuleb Pärnu või Tartu. Ent pead ei tohi norgu lasta ka TTÜ, kel võimalus pronksiseerias hea mänguga üks kõva skalp hooaja lõpetuseks võtta. Materjali igatahes jagub.