Bratuhhina kirjutas ise turniiri kohta pika kokkuvõtte, mida vahendab volley.ee

Avamängus võitis esmakordselt täisrivistuses kokku saanud Florange raskusteta mullu autsaideri rolli langenud, kuid suvel koooseisus suuri muudatusi teinud Vandoeuvret 3:0, Bratuhhina tegi kaasa terve kohtumise.

"Mängisime põhikoosseisuga, kus nurgarüngajateks mina ja Tšehhimaa koondislane, sidemängijaks ameeriklanna, temporündajateks rumeenlanna ja bulgaarlanna ning diagonaalründajaks ja liberoks prantslannad," lausus Bratuhhina.

Teises matšis pidi Florange tunnistama peamiselt Prantsusmaa koondislastest koosneva ASPTT 3:0 paremust.

"Esimese geimi kaotasime kindlalt, aga teises ja kolmandas oli võimalus. Kaks viimast geimi oli meil platsil teine, Alžeeriast pärit sidemängija. Ta on väga energiline, nagu Anna-Kristina Nosko GMP-s, kuid tal on probleeme täpsusega. Seetõttu on ameekiklanna sidemängija number üks, " rääkis Bratuhhina.

"Ma ise eelistan ka ameeriklannat, sest ta tõstab kogu aeg hüppelt, alžeerlanna on lühikesekasvuline ega taha eriti hüpata. Mina mängisin kaks esimest geimi, kolmandas asendas mind rumeenlanna."

Teist päeva alustas Florange 1:2 kaotusega Vandoeuvrele.

"Olime eelmisest päevast väsinud, meie libero sai vigastada ja teda asendas kolmas nurgaründaja. See tähendas, et mina ja tšehhitar pidime mängima mõlemad kohtumised vahetuseta," vahendas Bratuhhina.

"Ameeriklanna põlv andis ka tunda ja treener kasutas seetõttu mõlemas mängus alžeerlannat. Võib-olla seepärast me kaotasimegi napilt kaks viimast geimi. Otsustavatel momentidel tahtis sidemängija teha imelisi asju ja tõstis enamasti temporündajatele, kes ei suutnud palle maha lüüa. Vähemalt ta proovis ja tahtis olla ettearvamatu. Loodan, et ametlikes mängudes ta nii ei tee."

Viimases mängus jäi Florange alla ASPTT-le 0:3. "Treener proovis erinevaid variante. Mäng oli tasavägine - näiteks kolmandas geimis juhtisime 24:23, kuid siis hakkas sidemängija imelikke tõsteid tegema ning me kaotasime 25:27," meenutas Bratuhhina.

Esimest hooaega välisklubis leiba teeniva Bratuhhina hinnangul on Prantsuse liiga Eesti omast palju tugevam.

"Mängijad on tehnilisemad ja tempo palju kiirem. Eriti hästi oli seda näha kohtumises ASPTT-ga. Mängisin nende vastu mõnuga, sest ühtegi lihtsat olukorda polnud ja alati pidime endast maksimumi andma. See oli mõnus," vahendas Bratuhhina.

"Blokk oli väga kõrge ja alati oli vaja sellega võidelda. Mitte nagu Eestis, et lööd täiest jõust ja ongi blokk murtud. Serviga on raske punkti saada, hea kui löön mängu jooksul paar ässa. Muideks, häid mängijaid on lihtsam blokeerida, sest nad ei tee kobalööke. Sain igas kohtumises neli-viis blokipunkti, Eestis ma blokiga aga silma ei paistnud."

Eesti koondise nurgaründaja sõnul võib Florange eesmärk jõuda Prantsuse liigas esiviisikusse kevadel täituda.  "Mängijad on headeks sõpradeks saanud ja juba tekib tiimitunne," rõõmustas Bratuhhina.

Florange kohtub meistrivõistluste avavoorus laupäeval võõrsil tiitlikaitsja AS Cannes'iga.