Samas ei teinud Eesti poolel täna kaasa neli põhikoosseisu mängijat: kapten ja sidemängija Kert Toobal, diagonaalründaja Oliver Venno, nurgaründaja Keith Pupart ja libero Rait Rikberg. Pallurid said mänguvaba päeva, ent rassisid samal ajal jõusaalis.

Eesti algkoosseis oli täna Andri Aganits, Martti Juhkami, Madis Pärtel, Kevin Soo, Renee Teppan, Andres Toobal ja Robert Täht. Kohtumise jooksul teenisid mänguaega aga ka kõik teised koondislased.

Igas võidetud geimis olid hollandlased teiseks tehniliseks vaheajaks eduseisus ja hoidsid seda kuni geimi lõpuni. Vaid kolmandas geimis oli initsiatiiv Eesti käes, juhiti nii 8:4, 16:11 kui ka 21:16 ja vormistati 25:21 numbritega geimivõit.

Eesti koondise parimana tõi Robert Täht 15 punkti, realiseerides 27 tõstest 12. Lisaks temalt üks serviäss ja kaks blokipunkti. Kahekohalise punktisumma kogusid ka Martti Juhkami (14) ja Renee Teppan (11). Sarnaselt Eestiga otsustavateks EM-valikmängudeks valmistuva Hollandi koondise parim oli 13 punktiga Maarten van Garderen.

Võõrustajad olid tänases mängus paremad nii vastuvõtul (59 % ja 46 %), rünnakul (52 % ja 49 %) kui ka blokis, kus hollandlased said kuus punkti, Eesti aga viis. Serviässasid lõi Eesti seitse, mida oli vastastest ühe võrra rohkem, ent pallingul eksiti 14 korda, mida oli kahe võrra enam kui hollandlased.

Enne 24. ja 31. mail toimuvaid otsustavaid EM-valikmänge Rootsiga on Eesti koondisel ees veel kaks kontrollkohtumist. Järgmise nädala esmas- ja teisipäeval võõrustame Tondiraba jäähallis Šveitsi koondist ja nendes matšides lööb kaasa juba ka temporündaja Ardo Kreek, kes mängis laupäeval Prantsusmaa meistrivõistluste finaalis ja seetõttu Hollandi mängudest eemale jäi.

Eesti koondis kontrollmängudes Hollandiga:

Sidemängijad: Kusti Nõlvak, Andres Toobal, Kert Toobal

Nurgaründajad: Martti Juhkami, Keith Pupart, Robert Täht

Diagonaalründajad: Renee Teppan, Mart Tiisaar, Oliver Venno

Temporündajad: Andri Aganits, Kevin Soo, Henri Treial

Liberod: Madis Pärtel, Rait Rikberg