"Esimene siht on alagrupist edasipääsemine, aga kui võtame selle seisu, kus koondis on, ja mida loos on pakkunud, siis on olemas täiesti põhjendatud lootused, et loota Eestilt pääsu veerandfinaali," rääkis võrkpalliliidu president Hanno Pevkur.

Esmalt peab koondis muidugi läbima alagrupisõela, kust kaheksandikfinaalidesse pääsevad neli parimat. Iraani kõrval on meie alagrupi soosikuteks möödunud MM-i hõbemedalist Argentina ja 12. koha meeskond Jaapan, kes on ühtlasi valitsev Aasia meister. Mehhiko pääses MM-ile Kesk- ja Põhja-Ameerika valiktsooni kolmanda meeskonnana.

Edasipääsu korral tuleb Eestile vastane A-alagrupist, kus mängivad Egiptus, Hiina, India, Maroko ja korraldajamaa Türgi. Möödunud MM-il oli neist parim India, kes oli kaks aastat tagasi Brasiilias kaheksas.

Juunioride koondise peatreener Urmas Tali kinnitas, et ettevalmistus MM-iks on sujunud väga hästi ja kõik vajalik sai tehtud. "Hea, et võrkpalliföderatsioon meile eesmärke seab, aga võtame mäng-mängult. Sihiks on muidugi alagrupist edasipääsemine, aga me ei tohi unustada, et rahvusvahelisse alaliitu kuulub 220 liiget ja me oleme jõudnud 20 esimese hulka. Ka see on juba mingi näitaja," lisas Tali.

Tunduvalt tugevam on turniiritabeli teine pool, kus C-alagruppi kuuluvad Kanada, Rwanda, Serbia, Tuneesia ja USA ning D-alagrupi viisiku moodustavad Brasiilia, Itaalia, Prantsusmaa, tiitlikaitsja Venemaa ja Venetsueela.

Eesti koondis sõidab MM-ile koosseisus: Ronald Järv, Keiro Vantsi, Andri Aganits, Kevin Soo, Helger Hääl, Robert Täht, Taavet Leppik, Helar Jalg, Denis Losnikov, Renee Teppan, Karlis Mesila ja Hardi Talv.