Eesti koondise liikmetest ei teinud seekord kaasa välisklubides hooaega alustavad mängijad (neid on põhikoosseisu jagu), kellest mitte igaüks ei või kindel olla koha säilitamisele algkuuikus, kirjutab volley.ee. „Sidemängijatest näitasid end väga heast küljest Kertu Laak ja Kadri Siro, rünnakul olid tublid Nette Peit, Merilin Salben, ka teised,“ teatas peatreener.

„Soome klubide esindajad tundsid Laagi vastu tõsist huvi, aga me ei loovuta teda niipea. Kertu on alles 15-aastane,“ sõnas Vahtra.

Heas vormis olid ka kogenud Mari-Liis Graumann ja Pille Vahtra. Mängida said kõik. „Eriti hinaliseks pean võitu Soome ühe tugevama klubi, eurokarikamängudeks valmistuva LP Kangasala üle,“ toonitas peatreener.

Turniiri võitis LP Salo, alistades kõik vastased. Naiskonna põhikoosseisus on endale kindla koha taganud eksviljandlanna Anu Ennok. Ka Salo, mitmekordne Soome meister, lülitub eurosarja. „Anu mängis väga hästi,“ kiitis Vahtra.

Jaanuaris kasutab Eesti koondis väljamängitud õigust proovida oma võimeid maailmameistrivõistluste kolmandas ringis. See on juba staadium, kus võib kohtuda maailmaklassi naiskondadega. Kellega nimelt, selgub loosimise lõppedes oktoobris. Vahtra kutsub koondisse kandideerijad treeningulaagrisse 19. detsembril.