Eesti sai Poola järel turniiril teise koha, meie selja taha jäid Valgevene, Venemaa, Ukraina ja Aserbaidžaan, kirjutab volley.ee.

Seejuures oli Eesti ainus meeskond, kes suutis Poola vastu punkte teenida, saades napi 2:3 (23:25, 21:25, 25:20, 27:25, 12:15) kaotuse. Ka Venemaale jäädi alla sama tulemusega, ülejäänud mängud Eesti võitis.

"Väga hästi suudeti end kokku võtta korduvalt, seda oli igas mängus näha, et poisid tahtsid väga kõiki mänge võita. Mul ei tekkinud kordagi kahtlust, et ka ülitugeva Poola või Venemaa vastu võiks tulla 0:3 kaotused. Sisu ja potentsiaali on neis poistes küll," sõnas peatreener Jasmin.

Viimasel päeval tuli pärast rasket Venemaa mängu veel ka Valgevenega madistada ning selle kohtumise suutsid Eesti tulevikumehed võita 3:0. "See, kuidas vaid kaks tundi pärast nii valusat kaotust tuldi enesekindlalt peale ja pöörasime Velgevene mängu enda kasuks, see üllatas. Kokkuvõttes jään turniirga ülimalt rahule, pole meeskonnale midagi ette heita, poisid olid tublid ja kõik andsid endast maksimumi. Sellist suhtumist on meeldiv näha," ütles Jasmin ja lisas kiidusõnu ka oma abiliste kohta. "Abitreenerid Raigo Tatrik ja Raul Reiter ning statistik Mihkel Sagar moodustavad koos minuga väga hea koosluse, mis avaldab ka mängijatele positiivset mõju. Oleme kõik üsna erinevad inimesed, ent täiendame üksteist ja see koostöö toimib väga hästi."

Peatreeneri sõnul on koondise edu taga seegi, et treenitakse ja mängitakse meeste seas. Eesti rünnakuid vedasid kindlakäeliselt Märt Tammearu ja Timo Lõhmus, kes teevad juba tegusid ka Credit24 Meistriliigas meeste konkurentsis (Tammearu Bigbank Tartu ja Lõhmus Selver Tallinna ridades). "Võib öelda, et see on perspektiivikas punt, palju tänasest edust on tingitud ka sellest, et kutid teevad meeste juures trenni," sõnas juhendaja.

Osalenud koondiste taseme kohta sõnas Jasmin, et esikohameeskond oli teistest klassi võrra parem. "Poola oli igas elemendis ülejäänutest veidi parem - nii füüsiliselt kui tehniliste oskuste poolest."