Kvalifikatsiooniturniiril osalesid 14 meespaari, kellest koha põhitabelisse tagasid neli paremat, kirjutab volley.ee. Seejuures langesid konkurentsist nii kvalifikatsiooniturniiril kõrgeimat (Kristaps Punculis/Oskars Puga, Läti) kui ka paremuselt teist asetust (Artur Vasiljev/Paulius Matulis, Leedu) omanud duod.

Mõlemad nimetatud Balti riikide paarid olid kvalifikatsiooni avaringis vabad, ent teises ringis pidid vastastele kolmegeimilises mängus alla vanduma. Lätlaste teekonna lõpetas 21:17, 17:21, 10:15 kaotus Anton Ivannikovile ja Pavel Piatruškale Valgevenest. Leedu duo jäi 21:17, 13:21, 11:15 alla ukrainlastele Vladislav Jemeliantšukile ja Vladislav Palenkole (pildil blokis).

Ülejäänud kaks põhitabelisse pääsenud paari olid Anton Safonov/Anton Sarajev Venemaalt ja Ilja Kovalov/Denis Denisenko Ukrainast.

Reedene päev oligi kokkuvõttes kõige õnnetum baltlaste jaoks, sest konkurentsist langesid viis Läti ja kaks Leedu paari. Lõplikult meie naabrid siiski turniirilt veel kadunud ei ole, sest mõlemast riigist pääses üks paar otse põhitabelisse.

Eesti paare on turniiril neli ja nemad pääsesid kõik põhiturniirile. Pärnu rannas asuvad võistlustulle valitsevad Eesti meistrid Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar, Silver Maar/Siim Tammearu, Maksim Petrov/Aleksei Povjakel ja Rauno Tamme/Dmitri Korotkov. Kokku osaleb põhiturniiril 16 paari, kes on jagatud nelja neljaliikmelisesse alagruppi. Iga neliku kaks paremat pääsevad edasi veerandfinaalidesse, millega tehakse algust pühapäeva hommikul.

Laupäeval stardivad paralleelselt EEVZA turniiriga ka noorte rannavõrkpalli kontinentaalkarikasarja kohtumised, kus osalevad riigid (Armeenia, Eesti, Leedu, Portugal, Prantsusmaa) hakkavad võitlema pääsu nimel tuleva aasta oktoobris Argentinas Buenos Aireses toimuvatele noorte olümpiamängudele. Noormeeste turniiril esindavad Eestit Märt Tammearu ja Rasmus Meius ning neidude seas asuvad võistlustulle Jade Šadeiko ja Katariina Vengerfeldt.