Tänane punktivõit küll kusagil turniiritabelis ei kajastu, ent kordusmängule mõeldes tähendab see, et kui Järvamaa võidab teise matši 3:0 või 3:1, on finaalis nemad, kirjutab volley.ee. Juhul kui Kesk-Eesti meeskond saavutab kahe nädala pärast viiegeimilise kohtumise võidu, selgitab edasipääseja kuldne geim.

Pärast Järvamaa esimest geimivõitu tundus, et täna Pärnu neil rohkem sõnaõigust siiski ei anna. Kolmandas geimis spurditi kohe võimsalt ette ja teisele tehnilisele mõtlemispausile mindi suvepealinna meeskonna 16:7 eduseisul. Lõpuks õnnestus Kesk-Eesti klubil aga vahe peaaegu poole võrra väiksemaks mängida ja ehk peitus just selles neljanda geimi hea alguse seeme.

Järvamaa läks ette 5:2 ja 8:5. Paari punktiga oldi ees geimi keskosani, mil Pärnu jõudis 15:15 viigini. Mindi ka 18:16 ette, ent järgnes külaliste kuupunktiline spurt. Eduka alguse tegi Järvamaa ka otsustavas geimis, kus juhiti 3:1 ja 5:3. Pärnu sai seejärel aga kaks punkti järjest ja enam võõrustajad kaotusseisu ei jäänud.

Rünnakuid realiseerisid võõrustajad otsustavas geimis koguni 63,6-protsendiliselt, ent eriti võimas oli Pärnu üleolek vastuvõtul. Nende näitaja oli 85,7, Järvamaal täpselt poolesaja (!) võrra nõrgem. Selles elemendis oli ka vahe terve kohtumise lõikes suurim. Pärnu vastuvõtt oli 66,7 ja Järvamaal 53,8.

Võitjate vankrit vedasid enim Edvarts Buivids (21), Sander Rätsep (16) ja Aleksandrs Kudrjašovs (14 punkti). Ei Hindrek Pulk, Taavet Leppik ega Tamar Nassar täna võitjate poolel väljakul ei käinud.

Järvamaale tõid nii Virko Vantsi kui Leedu diagonaalründaja Linas Petravicius 19 punkti. Eestlase efektiivsusnäitaja oli +11, leegionäril +4.

Karikavõistluste poolfinaalid jätkuvad juba laupäeval ja eeldatavasti taas ühe tulise mänguga, kui kell 17.00 lähevad Tartu Ülikooli spordihoones vastamisi Bigbank Tartu ja Selver Tallinn.