Jah, võistkonna kapten Andrus Raadik ja diagonaalründaja Hindrek Pulk ning ka temporündajad tegid väga korralikud partiid, aga mis muud tegurid said otsustavaks?

1. Kaotus Tallinna Selverile
Pärnu kapten Andrus Raadik ütles eurovõidu järel esimesed tänusõnad Tallinna Selverile, kellele hiljuti 2:0 eduseisust kaotati 2:3. „Aitäh! See kaotus tuli meile kasuks, tegi vihasemaks. Seda oli tunda ka treeningutel. Mõnikord on hea ja vajalik kaotada. Seekord tuli see õigel ajal. Muidu oleksime äkki täna kaotanud. Ka Selveri vastu olime ees seitsme punktiga, kuid andsime geimi ära. Nüüd olime eduseisus hoolsamad,“ rääkis Raadik.

Jah, Pärnul oli seekord piisavalt vaimutugevust ja jaksati kannatada mõõnaperioodid ära ilma lagunemata. Kuigi ka seekord tõrkus Pärnu mängumootor aeg-ajalt, suudeti enamus ajast näidata väga ilusat võrkpalli. Avageim võideti 25:20, teine kaotati 17:25, kolmas-neljas kuulusid jälle Eesti klubile numbritega 25:20 ja 25:17. Paneme siis kolmest vajalikust võidupunktist ühe koduse rivaali Tallinna Selveri arvele.

2. Meneni mängija salapärane puudumine
Belgia tugevuselt neljanda klubi sidemängija Matthias Valkiers tunnistas kohtumise järel Eesti Päevalehele, et Pärnu lõi kodusaalis väga head servi ja lõhkus sellega Meneni mänguplaani. Ilmselt osalt ka seetõttu jäi tavapärasest tagasihoidlikumaks meeskonna osava diagonaalründaja Jonas Kvaleni panus, kes tõi 13 punkti, kuid efektiivsuspunktide osas jäi nulli. „Me tundsime täna puudust oma esimesest liberost,“ nentis Valkiers.

Miks kogenud prantslane Julien Lemay Eestisse ei sõitnud? „Eraelulised probleemid,“ kostis Valkiers kidakeelselt ja lisas: „Ma ei tohi seda rohkem kommenteerida.“ Lemay puudumine jäigi väikeseks saladuseks. Pärnu leeris liikus hoopis info haigusest, Belgia meedias viidati üldsõnaliselt ja diskreetselt „perekondlikele põhjustele“.

Valkiers ei osanud või ei tahtnud öelda, kas kaaslane on kolmapäeval Belgias peetaval kordusmängul platsil. Numbrite alusel oli Pärnu ja Menene vastuvõtt siiski üsna võrdne – 48% vs 47%. Vahe tuli sisse hoopis rünnakul – 51% vs 42%. Ju siis füüsiliselt mitte ülivõimas Meneni meeskond on harjunud veidi parema vastuvõtuga, kus Valkiersil on võimalik kasutada erinevaid käike. Paneme siis teise võidupunkti Pärnu hea servi, Meneni keskpärase vastuvõtu ja Lemay eraeluliste probleemide arvele.

3. Valuvaigistid ja nurgameeste rohkus
Võitmiseks peab eelkõige ikka ise mees olema. Pärnut vedasid esiti eelkõige Raadik ja Hindrek Pulk, kes tõid hea rünnakuprotsendi (55% ja 53%) juures kumbki 17 punkti. Neljandas geimis hullasid blokis ja servijoonel temporündajad Timo Tammemaa ja Tamar Nassar, kelle arvele jäi kokku 15 ja 8 punkti.

Kaotatud teises geimis jäädi eelkõige hätta planeeriva servi vastuvõtuga. Ansamblist langes seekord välja kogenud Jaanus Nõmmsalu, kes oli eile ebakindel vastuvõtul ja ka ta seitsmest rünnakust ei jäänud teises geimis ükski maha. Geimi efektiivsuspunktid -6.

Nüüd kiire vahelepõige Pärnu nurgaründajate sektsiooni. Hooaja hakul tekkis isegi küsimus, miks kuhjatakse nii palju korralikul tasemel nurgamehi (Raadik, Nõmmsalu, Taavet Leppik, Kardo Kõresaar, lätlane Aleksanders Avdejevs) ühte klubisse, kui platsil on korraga vaid kaks? Sellist luksust pole ka tippklubides, tavaliselt aetakse läbi nelja nurgaründajaga, tihti ka kolmega. Viis täisjõus nurgameest tundus hooaja hakul suisa sultani toretseva haaremina – kõik ju platsile nagunii ei saa! Saatuse irooniana on just sel positsioonil Pärnu king tervisemurede tõttu kõige rohkem pigistanud. Avdejevs käis sügisel põlvelõikusel ega ole siiani taastunud. Raadik oli pikalt audis varbaluumurruga. Nõmmsalu oli vahepeal väljas kõhulihase venitusega. Leppikul on jalatrauma. Ja tagatipuks hakkas enne euromängu valutama Kõresaare selg. Ehk peatreener Avo Keel oli Raadikut ja Nõmmsalu algkoosseisus platsile saates sundviskes.

Tagasi mängu juurde. Nõmmsalu alustas esimest geimis hästi (kaks edukat rünnakut), kuid seejärel ta tase langes, sekka tuli vigu. Teise geimi keskel oli selge, et tuleks vahetada. Keel kõhkles, sest ühtegi tervet meest platsile saata ei olnud. Pärast hävingut oli selge, et midagi tuleb muuta ja platsile läks kohtumise eel valuvaigisteid neelanud Leppik. Imet ta ei teinud (2 punkti, efektiivsuspunktid -3), aga servi vastuvõtt saadi pidama (Leppikul vastuvõtuprotsent üle meeskonna keskmise – 57%). Ehk viimane võidupunkt Pärnu pika pingi ja valuvaigistite arvele.