Põnevust jagus vaid esimesse geimi. Kolmepunktilises kaotusseisus olnud Sinilõvid pääsesid Robert Tähe serviseeria ajal ette ja tagasivaatamist enam ei olnud.

"Meil oli värskust rohkem, nemad olid täitsa väsinud. Eks meie muutsime siin oma koosseisu, nemad mitte. Meil on Montenegrost pikem pink ka," võttis kapten Kert Toobal ümbersündimise lühidalt kokku.

Numbrid on kõnekad. Eesti rünnakuresultatiivus oli 57 protsenti, varem Taiwanit ja Tuneesiat võitnud võõrustajatel 32. Blokid meile 13-2. Täna piirdusime 13 serviveaga, ässasid kogunes 6.

Eesti mängis täna koosseisus Kert Toobal, Oliver Venno, Robert Täht, Kristo Kollo, Ardo Kreek, Timo Tammemaa ja libero Rait Rikberg. Täht tõi 18 punkti (kasutegur +13; rünnak 67%), Tammemaa 11 (+9; 78%; 4 blokki), Venno 10 ja Kreek 8 (75%; 3 blokki).

"Lisaks sellele, et vastas oli väsinud võistkond, suutsime hoida oma servi. Pallisime normaalselt, ei võtnud liigseid riske ja hoidsime vigade arvu kontrolli all. Kui me seda suudame, siis ongi meil palju blokke tulnud, meil ongi hea bloki kvaliteet," sõnas Toobal.

Täisedu kolme võiduga jätkab Maailmaliiga 3. divisjoni Saksamaa ja Hispaania. Eesti hoiab kahe võiduga kuuendat kohta ja evib võimalust pääseda ülejärgmisel nädalal Mehhikos toimuvale finaalturniirile. Divisjoni võitja tõuseb järgmiseks hooajaks aste kõrgemale.

Teine ja viimane alagrupiturniir toimub meie jaoks koduses Tallinna Kalevi spordihallis. Vastasteks Katar, Venezuela ja Kreeka. Kõik kolm paiknevad meist pingereas tagapool, kahel esimesel on üks võit, Kreeka pole võiduarvet veel avanud. TURNIIRITABEL

ENNE MÄNGU

Rahvusmeeksonna jaoks jõuab Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi alagrupiturniir tänasega poole peale. Alustati 3:2 võiduga Hiina Taipei üle, eile tuli 1:3 alla vanduda Tuneesiale. Täna mängime Montenegroga, kes alistas Aafrika võistkonna 3:2 ja Aasia oma 3:1. „Tahaksin loota, et oleme piisavalt südid, et näidata platsil hoopis teistsugust suhtumist kui eile. Fakt on see, et Montenegro mängib kodus ja neil on kindlasti toetajad saalis. Kui me endale ise nõrkust lubame, ei pruugi me geimigi saada. Kui aga suudame ise mehed olla, võime vabalt võita. Kõik on meie endi kätes,” rääkis koondise diagonaalründaja Renee Teppan.

Montenegroga oldi vastamisi ka eelmisel reedel MM-valiksarja teise ringi matšis, kus Eesti saavutas ülimalt pingelises ja tasavägises kohtumises 25:23, 27:25, 25:23 võidu. Selle matšiga võrreldes pole balkanlastel vigastatud kapten Vojin Ćaćićit. Nurgaründajat asendab põhikoosseisus Božidar Ćuk, kes panustas eilsesse võitu koondise parimana 18 punkti.

Juba reedel alustab koondis koduses Kalevi spordihallis Maailmaliiga teist alagrupiturniir, kus minnakse vastamisi Katari, Venezuela ja Kreekaga.

Eelnevalt mainitud seitsme koondise kõrval on kolmandas tugevusgrupis Austria, kes on lisaks meie rahvusmeeskonnale sarja teine debütant, Hispaania, Kasahstan, Mehhiko ja Saksamaa.

Käesoleva ja järgmise nädalalõpu jooksul toimub kolmandas tugevusgrupis kuus alagrupiturniiri, mille käigus peavad kõik koondised kuus kohtumist. Juba kahe nädala pärast ootab Mehhikos Leónis ees finaalturniir, kuhu pääsevad võõrustajate kõrval üldise paremusjärjestuse kolm paremat võistkonda. Juhul kui põhiturniiri esikolmikusse kuulub ka Mehhiko, siis ka neljandaks jäänud koondis. Turniiri võitja kerkib järgmiseks hooajaks Maailmaliiga teise tugevusgruppi.

Põhiturniiri paremusjärjestuse määramisel vaadatakse esmalt võitude ja seejärel punktide arvu (3:0 ja 3:1 annavad võitjale kolm punkti, 3:2 võitjale kaks ja kaotajale ühe). Kui võitude ja punktide arv on võrdne, siis kõrvutatakse geimide ja punktide suhet ning kui koondiste vahel püsib endiselt viik, teenib parema koha riik, kes võitis viimase omavahelise kohtumise.