Hõbeliiga avavoorus Sloveeniale 0:3 kaotanud naistel oli juba selg natuke vastu seina, sest neljasest alagrupist pääseb edasi vaid kaks. Kolmandas geimis mängiti maha eduseis 20:16, ent sellest ei lastud end veel murda. Neljandas geimis kaitsti ära matšpall, viidi mäng viiendasse geimi, kus suudeti hoida külma närvi.
Eesti naiskonna võitu panustas Kristel Moor 23, Kristiine Miilen 18, Liis Kullerkann 16, Nette Peit 11, Eliise Hollas 6, Julija Mõnnakmäe 3 ja neljandas geimis Mõnnakmäe asemel sekkunud ja lõpuni platsil viibinud Kaisa Bahmatšev 1 punkti. Eesti tegi viie geimi peale vaid 6 serviviga, samas ässasid kogunes 5. Rünnakuprotsent oli kõige parem Kullerkannul - 54. Kasutegur oli tal +15, Mooril +18. STATISTIKA

Teises B-grupi mängus lõi Sloveenia Kreekat 3:0 ja jätkab täiseduga.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Mehed ootavad abiväge

Tiitlikaitsja Eesti alustas Kuldliigat 1:3 kaotusega Hispaaniale ja täna jäädi sama skooriga alla ka Horvaatiale. Kuna kuus põhimeest (Kert Toobal, Oliver Venno, Renee Teppan, Robert Täht, Ardo Kreek ja Rait Rikberg) saavad puhkust, siis on uudses koosseisus Eesti mäng äärmiselt kõikuv. Eriti õnnetult läks täna kolmas geim, kus oldi vahepeal isegi taga 6:20. Samas ei tasu pöidlahoidjatel muretseda, finaalturniiri korraldajatena on meil koht poolfinaalis garanteeritud. Põhimehed liituvad sel nädalal treeningutega, kuid pühapäeval Hollandi vastu nad veel kaasa ei tee.

Eesti meeskonna mäng lagunes servi vastuvõtul (meil 33%, Horvaatial 59%), seetõttu jäädi alla ka rünnakul (43% vs 58%). Horvaatia oli servil tunduvalt ohtlikum, nemad lõid 7 ässa ja tegid 17 viga, meie vastavad numbrid olid 2 ja 14.

Sinilõvisid vedas eelkõige 16 (+9; 42%) punkti toonud Kristo Kollo, Hindrek Pulk lisas 9 (+8; 36%), Rauno Tamme 8 (+3; 50%), Timo Tammemaa 7 (+3; 75%), Andri Aganits 6 (+4; 30%) ning Märt Tammearu ja Markkus Keel 3 punkti. Horvaatia resultatiivseim oli 24 silma kogunud Leo Andric. STATISTIKA
Standings provided by Sofascore LiveScore
Avo Keele juhendatav Läti meeskond sai A-grupis ülivalusa 2:3 kaotuse Slovakkialt. 21:25 kaotatud avageimi järel võideti järgmised 29:27 ja 26:24, kuid neljas läks Slovakkiale kindlalt 25:16. Viiendas oli Läti taga 5:9, jõudis viigini, päästis veel kaks matšpalli, teenis ise kaks matšpalli, kuid ei realiseerinud neid ja kaotas lõpuks viienda vaatus 17:19.
Standings provided by Sofascore LiveScore