Rakvere sai geimides 21, 22 ja 19 punkti. Üsna napi kodupubliku ees mänginud Tartu Bigbank suutis favoriidikoormat hästi kanda, nende mängus suuri mõõnahetki ei olnud. Vastast suruti hea serviga ja seetõttu jäid Rakvere pallurid hätta ka Bigbanki blokiga. Juba avageimis pani Tartu 7 blokki, kokku tegid nad 17 sulustamist Rakvere 6 vastu. Bigbank oli edukam ka servi vastuvõtus (55% - 43%) ja rünnakul (50% - 44%).

Hea päev oli Bigbanki poolel austraallasel Samuel Walkeril, kes tõi 19 punkti (kasutegur +14; rünnak 65%) ja põrutas vajalikel hetkedel ohtlikku pallingut, Hindrek Pulk lisas 18 (+14; 44%), Stefan Kaibald 8 ja Meelis Kivisild 6. Rakvere resultatiivseimad olid Denis Losnikov 12 (+2), Taavi Nõmmistu 10 (+2) ja Reimo Rannar 9 (+8). STATISTIKA

Rakvere poolel on kõige rohkem juurde panna Markus Uuskaril, kes kogus neli punkti ja tema efektiivus oli -5. Rakvere treeneril Andres Toodel polnud ka väga palju manööverdamisruumi, kuna teised nurgamehed Andris Õunpuu ja Tanel Uusküla on äsja paranenud/paranemas traumadest, seega pole neil eriti mängukindlust ja ta ei julgenud pooltervete meestega eksperimenteerima hakata.

Poolfinaalseeria mängitakse kolme võiduni, järgmine matš toimub kolmapäeval Rakveres.

Enne mängu:

Rakvere jaoks oli juba veerandfinaalis Tallinna Selveri alistamine suureks kordaminekuks. Kas nad suudavad teha täna imet ja seljatada ka hea hoo leidnud tartlased? Tegu on paraja Taaveti ja Koljati heitlusega, sest Rakvere meeskond koosneb peaasjalikult amatööridest, kes käivad tööl, Tartu poolel on selliseid mängijaid mõni üksik. Lisaks on Bigbanki eelarve (hooajaeelsel pressikonverentsil öeldi, et 256 000) eurot Rakvere omast kordades suurem, seega on ka nende mängijatevalik hoopis teine. "Kui teil meeldib eelarveid võrrelda, siis võiks kirjutada ka sellest, et Saaremaa eelarve on teistest kaks-kolm korda suurem. Nende eelarve on üle 400 000 euro, meil on kaks korda väiksem," märkis Bigbanki treener Andrei Ojamets.

Kui Rakveres pole ainsatki leegionäri, siis Bigbanki ridades on neid kolm - austraallasest nurgaründaja Samuel Walker, soomlasest nurgaründaja Jan Helenius ja ukrainlasest sidemängija Dmitro Šlomin. Näiteks mullu tõstis Bigbankis kaaslastele veel palle ette Ronald Järv, kuid temaga ei oldud piisavalt rahul, talle pakuti käesolevaks hooajaks Tartus teise sidemängija rolli ja mees otsustas hoopis Rakvere särgi selga tõmmata.

Poolfinaalseeria mängitakse kolme võiduni, teises paaris lähevad vastamisi Pärnu ja Saaremaa, esimene mäng toimub homme kell 17 Pärnus.