Mäng algas saarlaste jaoks košmaarselt, Pärnu läks ette avageimis 8:0! Jäneseid tõmbas kübarast välja Pärnu lätlasest temporündaja Toms Švans, kes lajatas ühe serviässa teise järel. Pärnu juhtis veel 20:11, kuid seejärel kaotas agressiivsuse ja lubas visalt üritanud Saaremaa mängu tagasi. Esimeses geimis juhtus veel üks oluline asi, Pärnu nurgaründaja Ilja Kovaljov vigastas hüppeliigest ja suure tõenäosusega teda selles seerias enam ei näe. Teda asendas Atvars Ozolins.

Teise geimi alguses sekundeeris Švansile Saaremaa kapten Siim Põlluäär, põrutades kolm serviässa jutti ja viies meeskonna ette 6:2. Saarlased suutsidki algedu lõpuni hoida, ehkki see sulas vahepeal pea olematuks. Pärnu jätkas siiski vastase serviga surumist ja võitis kodupubliku rõõmuks viimased geimid 25:20 ja 25:20.

Seekord ei õnnestunud Saaremaa lootsil Urmas Talil vahetustega vankrit uuesti õigele teele saada. Kolmandas geimis tõi ta rünnakul hätta jäänud Põlluääre asemele austraallase Samuel Boehmi, neljandas katsetas temporündaja positsioonil Hollandi koondislast Fabian Plaki, kuid tema oli seekord paras pettumus. Oma võimaluse sai ka Helar Jalg, aga kaotusest saarlasi päästa seekord ei õnnestunud. Neljandas geimis 7:12 kaotusseisus vahetas sidemängija Artis Caicsi välja Lukasz Makowski, kes aitaski teha vahe minimaalseks, kuid see oli ka kõik.

Švans tõi üleväljamehena 17 punkti (8 rünnakul, 7 ässa, 2 blokki; kasutegur +10), brasiillane Chizoba lisas 14, Taavet Leppik 13 ja Siim Ennemuist 10 (+10). Saaremaa resultatiivseimad olid Eddie Rivera (13), Boehm (11), Rauno Tamme (10) ja Põlluäär (8). STATISTIKA

Seeria peetakse kolme võiduni, neljapäeval ja pühapäeval mängitakse Kuressaares. Teises poolfinaalseerias juhib tartu Bigbank 1:0 Rakvere vastu.

Põhiturniiril teise koha saanud Saaremaa pidanuks saama õiguse alustada kolme mänguni peetavat seeriat koduväljakul, kuid Kuressaare spordihall oli selleks nädalavahetuseks broneeritud Peeter Oja ja Sepo Seemani etenduse „Kärbsed” tarvis.