Viie alagrupimängu järel oli Eestil kirjas vaid kaks võitu ja edasipääsulootus tundus olevat kustunud. Ometi saadi õnnelike asjaolude kokkulangemisel alagrupist edasi ning play-off’is mängiti Läti üle 3:2 ja 3:0.

„Olen õnnelik kõigi nende meeste pärast!“ lausus koondise rumeenlasest peatreener Gheorghe Cretu. „Olime suures s***s. Aga tulime sealt tagasi. Me peame juhtunust õppima. Jumal andis meile selle võimaluse, et saaksime siit õppida ja edaspidi targemini tegutseda.“

Näiteks tõi Cretu välja selle, et mitmes alagrupiturniiri mängus kippusid hoolealused tegutsema liiga individuaalselt, vajaka jäi kannatlikkusest ning mängu sooviti ise ära otsustada.

Täna taas suurepäraselt rünnanud ja Eesti parimana 18 punkti toonud Robert Täht tunnistas, et pärast kaotusi Rumeenialt ja Makedoonialt ei uskunud ta edasipääsu. „Ma vist isegi ütlesin Tšehhis ühele ajakirjanikule, et nüüd tuleb hakata järgmiseks hooajaks valmistuma. Lõpuks saime edasi kõige ägedamat teed pidi!“ rääkis Täht.

Ardo Kreek tunnistas, et oli play-off’i eel enesekindel: „Kui saime teada, et vastaseks tuleb Läti, siis ausalt öeldes ei mõelnud kordagi, et võime kaotada. Selline peakski meie mängupilt olema nagu täna, see olekski normaalne.“

Meeskonna kapten Kert Toobal ei unustanud tähtsal päeval tänamast lisaks Tondiraba jäähalli kogunenud fantastilisele publikule ka kõiki teisi. „Need 14 meest, kes täna rivis olid, kõik see on pikema loogilise töö vili. Kõik see algas ju palju aega tagasi. Meie riisusime vaid koore. Tänada tuleb kõiki noortetreenereid, ametnikke, koondise endisi treenereid ja mängijaid. Suured tänud kõigile!“ sõnas Toobal.