Oliver Venno mängis vaid kahes esimeses geimis ja tõi kuus punkti. Mängu teises pooles eestlast asendanud Vladimir Jakimov oli 17 punktiga Permi meeskonna resultatiivseim, kirjutab volley.ee.

Venno lõi 13-st tõstest punktiks 6 (46%), servivigu kogunes kolm, „kasuteguriks“ -2. Jakimovil oli viimane number +8. Vastaspoolel tõi olümpiavõitja Dmitri Iljinõhh 19 punkti (+11) rünnakuprotsendiga 45. Belogorje kõik paremad (sh Sergei Tetjuhhin ja Dmitri Musserski) eile ei mänginud.

Võitjameeskonna peatreener Gennadi Šipulin (tegevtreener on Boriss Kolčins) tunnistas pärast mängu kohalikule pressile, et mäng Prikamjega oli raskem kui eelmises voorus Novosibirski Lokomotiiviga. Siberlased võitsid mullu Euroopa Meistrite liiga karika. „Kuid kolm punkti on käes ja saime ka traumeeritutele puhkust anda. Praegu on meie peamiseks sihiks võit Trentino üle,“ rõhutas Šipulin.

Teel Euroopa Meistrite liiga esinelikusse võitis Belogorje möödunud nädalal kodus kolmekordse klubide maailmameistri Trentino Diateci 3:0 (20, 20, 18), korduskohtumine toimub tuleval nädalal Itaalias. Venemaa meistrile piisab edasipääsuks kahest geimivõidust. „Võitmatuid vastaseid Belogorjel ei ole,“ suurustas Šipulin.

Belogorje koduleht nentis kaastundlikult, et külalismeeskond mängis sitkelt kaitses, aga tegi palju lihtsaid omavigu (1. geimis 15), mistõttu imet ei sündinud. Jakimov asendas edukalt Vennot, kes ei alustanud mängu oodatud kujul. Kuid Jakimov ei tulnud toime otsutavates geimilõppudes. Prikamje vanemtreener Vladimir Vikulov arvas, et Belogorje teine koosseis on Prikamjele jõukohane, aga oma šanssi ära kasutada ei suudetud. Tunda andvat pikk võistluspaus, liiga palju kogunes tingimatuid vigu.

Sinises alagrupis on Belgorodil liidrina 27 punkti, Moskva Dünamol 22, Novosibirski Lokomotiivil ja Nižni-Novgorodi Gubernijal 20, Harkovi Lokomotiivil 16, Permil kuuendana 10, Kemerovo Kuzbassil 9, Jaroslavli Jaroslavitšil 0.