Homme kell 17 lähevad Ülikooli spordihoones esimeses poolfinaalis vastamisi tiitlikaitsja Saaremaa ja Riia, kell 20 hakkavad madistama põhiturniiri võitja Tartu Bigbank ja Pärnu.

Oliver Lüütsepp:

„Ma isiklikult RTU võimalustesse väga ei usu. Saaremaa lasi Jekabpilsil ennast üllatada, õnneks seda veerandfinaalseeria avamängus ja seega katastroofi suudeti vältida. Usun, et nad õppisid sellest ja nüüd, kus kõik sõltub ühest mängust, on nad 100% valmis ja lähevad finaali.

Minu jaoks on teine poolfinaal selgelt intrigeerivam, kus psühholoogiline eelis võiks varasema hooaja põhjal olla Pärnul. Tartul seevastu kodusaal. Siiski on mõlemas võistkonnas piisavalt kvaliteeti, et kogu liiga võita. Nii Tartu-Pärnu poolfinaalis kui hiljem finaalis saab minu hinnangul määravaks kaks asja. Kes suudab lüüa paremini servi ja kelle diagonaal mängib kõige efektiivsemalt. Või siis vastupidi, kes suudab kõige paremini servi kätte saada ja kes suudab kõige paremini vastaste diagonaali pidurdada.

Mõned minupoolsed arvamused:
• Pärnu vastuvõtt oleneb väga palju Taavet Leppiku mänguvalmidusest. Ilma Taavetita on neid lihtsam serviga ära suruda ja seda teavad kõik.
• Pärnu serv võib heal päeval olla kõigist üle, samas neil on vaja seda head päeva. Ütlesin juba augustis Võrus hooajaeelsel turniiril, et sellest võistkonnast tuleb üks hull servimeeskond.
• Tartu pole suutnud oma servipotentsiaali sel hooajal tihtilugu välja mängida. Kui nad hooajal algul põhiturniiri mängus hävitasid Pärnu, siis selle alus oli just hea serv. Nii et valem on teada.
• Saaremaa serv on ehk kõige stabiilsem. Hea ja halva päeva keskmine on kõige lähemal.
• Saaremaal on ainukesena võtta kaks diagonaalründajat, kes tähtsa mängu puhul võiksid välja vedada. Miks mitte võib juhtuda, et final-four’i jokkeriks Saaremaa jaoks saab Sam Boehm.
• Ootan väga suure huviga, kuidas mängib Pärnu brasiillasest diagonaalründaja Chizoba. Ta on suure potentsiaaliga mängumees, aga endiselt tuleb ette kehvasid päevasid. Saab oleme huvitav jälgida, kuidas on mänguvorm final-four’i päevadel ja kuidas suudab mees täita peatreeneri nõudmisi. Usun, et teatud rünnaku protsenti suudab ta hoida, küsimus on vaid, kui palju ta teeb selle juures rünnakuvigu või lööke blokki.
• Mister Pulk. See on suurte mängude mees. Heal päeval kõigist vastaste diagonaalidest üle. Tal lihtsalt on see mingi X-faktor, et just kõige tähtsamates mängudes on parim mängu panna. Mängija, kelle on alati kõrge ootused sidemägijale, aga mina arvan, et tal on võimekus kohaneda igasuguse sidemängijaga. Peaasi, et ta ise sellest aru saaks.

Kohtunikelt kaarte väga keegi ei teeni, sest kõik mängijad on väga keskendunud ja saavad aru, et frustratsioon õigusemõistjate suhtes ei aita.”