VaLePa meeskonda tunti aastakümneid Vammala Lentopallo nime all. 23 aastat on püsitud meistriliigas, medaleid on kogutud neli (1 +1+2), teatab volley.ee. Medalite võitmisel (üle-eelmisel kümnendil) oli mängus ka eestlaste käsi: Ain Pork oli põhiründaja, Laimons Raudsepp peatreener.

Uue nime sai meeskond 2009. aasta 1. jaanuarist Vammala linna ja kahe valla liitmise teel, veerand miljoni elanikuga Sastamala linn asub Lõuna-Soomes. Meeskonna hooaja eelarve on 370 000 eurot, Soome liigatabelis paikneb meister praegu kolmandal real, karikasarjas pääseti poolfinaali, jätkatakse detsembris.

Selver on tänavugi ainuke Eesti võrkpalliklubi, kes Euroopa ulatuses oma suutlikkust kontrollib. Soomest teeb CEV ja Challenge karikasarjas kaasa neli meeskonda ja üks naiskond.

Sastamala klubi toetub suuresti lätlastele. Peatreener on endine Läti koondise sidemängija Ugis Krastinš, nurgaründaja koha sai tema 18-aastane poeg Elviss (190 cm), diagonaalina näitab oma võimu 28-aastane Läti koondislane Ansis Medenis (198).

Temporündaja kohta hoiab juba hulk aastaid valgevenelane Eduard Venski (35; 200). Meeskonna põhihaamerdaja on siiski koondisemees Olli Kunnari (30, 196), kelle suurepärast taset nägime augustis nelja meeskonna turniiril Tallinnas.

Tallinna mängule saabub neljapäeval ka Soome fännide seltskond. 99 euro eest saavad külalised edasi-tagasi laevapileti ja hotellikoha Metropolis, koju pöördutakse alles reede õhtul.

Euroopa Meistrite liigas Soome klubisid pole, küll aga leiab meie põhjanaabreid tippliiga külalismängija rollis. Eemi Tervaportti kaitseb Roeselare Knacki (Belgia), Konstantin Šumov Generali Unterhachingi (Saksamaa), Olli-Pekka Ojansivu Constanta Tomise (Rumeenia) ja Tuomas Sammelvuo Novosibirski Lokomotiivi (Venemaa) klubi värve.

Eestlasi on Meistrite liigas sel hooajal kaks: Oliver Venno Budva Budvanskas (Montenegro) ja Eivo Žuravljov ASSE/Lenniki Euphonis (Belgia). Homses avakohtumises võõrustab Venno uus klubi siberlasi ja Žuravljovi oma Lube Maceratat (Itaalia).