1. Kas Markkus Keel suudab venna koha täita?

Sidemängija rolli ühes meeskonnas on keeruline üle hinnata. Pärnu rünnakute senine arhitekt Martti Keel (24) siirdus alanud hooajaks Soome meistrisarja, et ühtpidi saada karastus välisliigas ning teisalt anda Pärnus võimalus vennale Markkusele (21). Tõsi, Markkust on peetud võrkpalliringkondades vanemast vennast ehk veidi andekamaks, kuid võrreldes Marttiga on tal selgelt vähem nii kogemusi kui liidriomadusi. Pärnu kahel sidemängijal on tänavu vanust kokku täpselt ühe Kert Toobali jagu ehk 37 aastat, sest Markkuse kõrvale on Avo Keel meeskonda toonud koolipoiss Siim Orgvee (16). Loodetavasti tasub isa Avo risk ära ehk Markkus kannab taseme välja ja hoidub vigastustest, vastasel juhul tuleb klubil ilmselt veel ühe leegionäri poole vaadata.

2. Millisel tasemel on uus Läti kolmik?

Temporündaja Toms Švans (23) ja diagonaalründaja Edvarts Buivids (22) kuulusid ülieduka suve teinud Läti koondisse, nurgaründaja Aleksandrs Kudrjašovs (28) oli aga esimene, kes Raimonds Vilde valikust välja jäi. Esimeses tõsisemas mängus ehk pühapäeval kodus Tallinna Selveri vastu keegi lätlastest veel muljet ei avaldanud: kolme peale kokku toodi küll pealtnäha korralikud 33 punkti, ent efektiivsusnäitaja jäi siiski tugevalt miinusesse (-11).

3. Kas Taavet Leppik püsib vigastustest prii?

Taavet Leppik (23) oli Selveriga mängus oma meeskonna parim 17 punktiga (+6). Eriti heast küljest näitas pärnakas end servijoone tagant - kokku temalt suisa 24 pallingut, neist 3 ässa ja mitte ühtegi eksimust! Leppik on kahtlemata üks neist meestest, kes võiksid ja peaksidki järgmiseks suveks tee koondisse leidma. Seni on Leppiku arengu suurimaks takistuseks olnud vigastused (peamiselt põlved), kuid loodetavasti kujuneb alanud hooaeg selles osas eelnevatest edukamaks.

4. Mis saab Hindrek Pulgast ja Aleksandrs Avdejevsist?

Seljavigastusest taastuv Hindrek Pulk peaks Soome doktorite sõnul juba novembri alguses väljakule pääsema. Tegeliku tõe selgitab välja aga ikkagi aeg, sest tervisemurede lahendamisel garantiisid ei anta. Pulgast veel kordades hullemas seisus on andekas Läti nurgaründaja Aleksandrs Avdejevs, kes ei pääsenud mullu põlvetrauma tõttu kordagi väljakule ning ei saa tänavugi enne uut aastat mingil juhul mängida. Hetkel kodumaal taastusravi tegeva Avdejevsi meeskonnas jätkamise osas tehakse otsus üleminekuperioodi lõpus ehk jaanuaris.