Veerandfinaali esimese kohtumise võitis Pariis eelmisel nädalal koduväljakul 3:0 (23, 14, 22) ning vajab poolfinaali pääsuks nüüd minimaalselt kahte geimivõitu või paremust kuldses geimis. Võitjate poolel tõi Ardo Kreek avamängus 8 punkti, blokis oli ta 4 punktiga oma meeskonna parim. Bühli meeskonnas kogusid nii Martti Juhkami kui Andri Aganits 4 silma.

Kas Pariis on avamängu 3:0 võiduga edasipääsu sisuliselt kindlustanud?
Ardo Kreek: „Kodune 3:0 võit kindlasti ei taga veel edasipääsu. Kuuldavasti on Bühlis saal välja müüdud ja fännid lärmakad. Seega kegre olema ei saa.”
Ka Bühli abitreeneri Santiago Garcia Domenchi sõnul on meeskonnal edasipääsuvõimalused täiesti olemas: “Me ei olnud avamängus Pariisist palju maas. Üritame näidata paremat mängu, eriti pallingul. Põhitähelepanu on vastaste sidemängija Guillermo Hernani ja nurgaründaja Marko Ivovic tegevusel.”
Martti Juhkami: „Edasipääsulootused on elus. Oleme CEV Cupis ennegi rasketes olukordades olnud ja siiamaani oleme nendest välja tulnud.”
Andri Aganits: "Favoriit on muidugi Pariis, kuid see pole veel kellelegi mänguvõitu garanteerinud. Olen siiski opimistlik, pall on ümmargune ja kõik on võimalik."

Mis saab kordusmängus otsustavaks?
Juhkami: „Kindlasti otsustab mängus serv/servi vastuvõtt palju. Kui servil pehmeks jääme, siis pole head tulemust loota. Pariisis jäime kohati just vastuvõtul hätta (eriti Kreegi ja Jeroen Trommeli servidega). Kui suutsime ise neid servidega suruda, siis oli mäng kohe võrdne, nii et tuleb kodusaali eelised ära kasutada.”
Aganitsa sõnul mängiti võõrsil avageim hästi, kuid omavead otsustavatel hetkedel andsid initsiatiivi vastastele. "Kui me suudame hoida sellist mängutaset, mis meil oli esimeses geimis, on kõik veel võimalik. Homses mängus on kõige olulisem serv, agressiivne palling läbi mängu tagab tasavägise heitluse."

Bühli toetab täismaja publikut, kuid veebiülekannet ei tehta.
Eesti mängijatelt laekunud info põhjal on saal välja müüdud juba enne kohtumist, siiski ei tee TV Bühli meeskond eestlastest fännide kurvastuseks kohtumisest veebiülekannet.
Juhkami: Klubi juhtidel on arvamus, et kui teha veebiülekanne, siis ei tule rahvas saali. Samas on mäng juba ette välja müüdud ning mul on väga kahju, et kodumaal keegi meie mängule otsepildis kaasa ei saa elada."
Aganits: "Loodame kodus mängimise eelisele. Meil on üpriski väike saal (mahutab ca 2000 inimest) ja kõikidel mängudel on täismaja, meie fännid on väga toetavad."

Millised on meeskondade üldised eesmärgid Eurosarjas?
Pariisi Volley alustas hooaega tugevaimas Eurosarjas, Meistrite Liigas. Tasavägises C-alagrupis võideti kuuest mängust neli, kuid lepiti kolmanda kohaga ning langeti aste madalamale, CEV Cupi. Pariis alistus vaid kahel korral Rzeszowi (Poola) meeskonnale, kes võitleb sel nädalal pääsu eest Final Four turniirile. TV Bühl alistas CEV Cupis järjest kolm vastast – Zwolle Landstede (Holland), Cuneo Bre Banca Lannutti (Itaalia) ja Thessaloniki Paoki (Kreeka).
Juhkami: „Esimest korda on jäänud mulje, et klubi on nii kaugele jõudmisega väga rahul ja kaotus suurklubile (Pariis) väga suurt pettumust kaasa ei too. Mängijad ja treener mõistavad seda, aga oleme veel näljased. Peatreener arvab, et me oleme võimelised ka kogu sarja võitma, nii et läheme võitlema.”
Kreek: „Otsest eesmärki meil välja öeldud ei olegi. Eks ise tahaks finaali välja jõuda, aga enne seda on vaja võita väga rasked mängud.”

Kuidas käib mänguks valmistumine, kas eestlaste siseinfot ka kasutatakse?
Kreegi sõnul ei ole Pariisi meeskond saanud Eurosarja mänguks eraldi ettevalmistust teha. "Mängisime laupäeval ja reisisime pühapäeval, täna (eile - toim) sõidame juba Bühli suunas, seega ei ole eraldi ettevalmistusest juttu," sõnas Kreek. Eesti koondise temporündaja lisas, et treener tema kaudu otseselt siseinfot Bühlis mängivate eestlaste kohta ei palunud, küll aga küsis, kas Kreek on tema analüüsituga nõus.
Juhkami selgitas, et Bühli treener teeb enne iga mängu põhjaliku analüüsi, ka Kreegi lemmiktegevused paistavad välja ja on teada. „Enne avamängu rõhutasin, et Kreegile meeldib lühike serv kahe tsooni, aga ikka lõi ta mängus sinna ässa. Meie libero jätab vastuvõtul palju ruumi ja on ka üsna kiire, et lühikesi serve noppida, aga hea servi vastu ei saa,” ütles Juhkami.
Ardo Kreegi leivanumber, lühike serv 2 tsooni koondise mängus Horvaatia vastu:

Kas teise eestlase vastu mängimine annab ka lisamotivatsiooni?
Juhkami: „Oma rahvusmaalase vastu mängimine on eriline emotsioon. Kindlasti on rohkem pusimist neil teisel kahel (Aganits ja Kreek) seal keskel, kes reaalselt üksteise vastu mängivad. Samas, Kreegi löödud äss minule oleks väga valus.”
Kreek ei lähe enda sõnul otseselt Aganitsast paremat esitlust näitama: „Ametivennale kaotada just ei taha, aga see ei ole peamine eesmärk homses mängus.”
Aganits lubas samuti keskenduda kogu mängule, kuid jälgib ka enda sooritust võrdluses Kreegiga. "Ardo on vanem ja kogenenum, tema käest on palju õppida. Viimase omavahelise mängu statistikat pole mõtet vaadatagi. Olgugi, et ka Ardol polnud kõige parem päev, siis kaotasin selle duelli kindlalt mina."

CEV Cupi challenge-ring:
04.02 Pariis: Pariisi Volley - TV Bühl 3:0 (23, 14, 22) 
12.02 kell 21:00 Bühl: TV Bühl - Pariisi Volley

CEV Cup challenge-ringi teistes paarides on vastamisi Ankara Maliye Milli Piyango (TUR) - Constanta Tomis (ROU), Nižni Novgorodi Guberniya (RUS) - Piraeuse Olympiacos (GRE) ja VfB Friedrichshafen (GER) - Belchatowi PGE Skra (POL). Info CEV Cup mängude kohta leiad CEV-i kodulehel SIIT.