Otse finaalturniirile pääses esikoha saavutanud Hispaania, Prantsusmaa ja Sloveenia võitlevad edasipääsu eest lisamängudel ülejäänud kolme alagrupi teise-kolmanda võistkonnaga.

Kuidas mängis koondis võrreldes naabritega? Jaanuaris peetud eelvalikturniiril teenis Leedu kaks võitu ja ühe kaotuse, kuid edasi ei pääsenud. Paralleelselt Eestiga püüdsid nädalavahetusel edasipääsu ka Läti, Rootsi ja Soome. Läti võitis ühe mängu, kuid turniiri 5. koht lõunanaabreid edasi ei viinud. Enne valikturniiri Eesti koondisega sõprusmänge pidanud Soome saavutas alagrupis teise koha ja jätkab finaalturniiri püüdmist lisamängude kaudu. Seejuures jäid põhjanaabrid esikoha teeninud Kreekast maha vaid ühe punktiga. Rootsi sai samas alagrupis neljanda koha.

Positiivse poole peale võib kanda Andri Aganitsi panust, seda eriti blokis, kui temporündaja kogus viie kohtumisega 23 punkti. Seejuures Hispaania ja Rumeenia vastu kirjutati võrkpalluri arvele vastavalt 8 ning 6 blokipunkti. Aganitsi võib võrrelda eelmisel hooajal Tallinna Selveris pallinud ukrainlase Dmitro Pašitskiiga, mõlemad mängijad on sarnaste kehaliste võimetega ning looduse poolt on mängijatele kaasa antud võrkpalli jaoks vajalik kordinatsioon. Temporündaja välisklubisse siirdumine ei tohiks töötahte ning soovi korral enam kauges tulevikus olla.

Võrkpalli rannahooaeg hakkab lähenema ning saalihooaeg kulmineerub põnevate finaalseeriatega. Naiste Meistriliiga viimane mäng toimus pühapäeval, kui põhiturniiri parim naiskond Viljandi Metall kindlustas finaalseeria 3:0 võidu Viimsi Spa üle. Pingelise avakohtumise 3:2 võitnud viljandlannad olid järgnevates mängudes kindlamad, võites teise ja kolmanda mängu vastavalt 3:1 ja 3:0. Seejuures ei saanud võitjate poolel vigastuste tõttu finaalseerias osaleda Katrin Kõverjalg ja Eliisa Peit. Märkimist väärib asjaolu, et Viljandi võitis Viimsit ka kahes Soome-Eesti ühisliiga mängus ning ühes Eesti meistrivõistluste põhiturniiri kohtumises.

Alates kolmandast etapist Eesti meistriliigaga ühinenud Viljandi jäi sellel hooajal Eesti klubide vastu võitmatuks, sest ka ülejäänud naiskonnad ei suutnud värsket tiitlivõitjat üle mängida. Mõlemad finaalseerias mänginud naiskonnad osalesid tänavu ka esmakordselt Eesti-Soome ühisliigas ning avastarti ei saa kehvaks lugeda. Viljandlannad lõpetasid põhiturniiri neljandal kohal ning finaalkuuiku turniiril kaotati poolfinaalkohta otsustanud mängus LiigaEura naiskonnale viiendas geimis 10:5 eduseisust. Viimsi naiskonnalt oodati enamat, kuid ka põhiturniiri üheksandat kohta ei saa läbikukkumiseks nimetatda ning see on hea platvorm, kust tuleval hooajal edasi liikuda. Seejuures lisab Viljandi headele tulemustele värvi asjaolu, et tegu oli Soome-Eesti ühisliiga kõige noorema naiskonnaga, lisaks ei olnud kaasatud välisjõudusid.
Head tulemused jäid silma ka põhjanaabritele ning praegu on kindel, et Anu Ennok siirdub tulevaks hooajaks mängima Soome kõrgliigasse. Lähikuud näitavad, kas ja millisel määral muutuvad Eesti parimate naiskondade koosseisud. Sarnaste tulemuste saavutamine on reaalne, kuid veelgi suurema kala püüdmiseks on soomlannade näitel vaja kaasata ka välisjõudu. Samuti ei ole veel selge, millised Eesti naiskonnad tuleval hooajal põhjanaabritega heitlema hakkavad ning milline näeb välja täpne võistluse formaat.

Alanud nädalal tehakse algust ka meeste Eesti meistrivõistluste finaalseeriaga, kui kuldmedalit hakkavad püüdma viimaste aastate suured rivaalid Tallinna Selver ja Tartu Pere Leib. Seejuures peetakse esimene finaalmäng Kalevi spordihallis, sest võistlustantsijad hõivavad Selveri kodusaali. Audentese spordihoones peetakse võistlustantsijate MK-etapp ja Euroopa Liidu meistrivõistlused. Samuti ei ole lõplikult selge vajadusel neljanda finaalmängu Pere Leiva kodusaal, sest sulgpalliturniir "Paarissuled" vallutavad Tartu Ülikooli spordihoone.
Siiski ei ole võimalik asenduskoht A. Le Coqi spordihoone näol Tartu meeskonnale võõras, kuna meeskond on seal varasematel hooaegadel kodumänge pidanud. Kindel on see, et finaalseeria kujuneb põnevaks ja võitluslikuks, sest Eesti meistritiitel on mõlema meeskonna jaoks väga tähtis.