Šipulin, kelle meeskonna koosseis lubab võita mis tahes Euroopa ja Venemaa karika, heitleb praegu hoopis Venemaa superliiga üleminekumängudel. Lokomotiiv on seal küll liider ja ronib suure tõenäosusega august välja, kuid fakt iseenesest on häbiväärne – Venemaa kuulsaim klubi ja üleminekuturniiril... Kõike seda tingis plaaniväline kaotus kaheksandikfinaalis Surguti meeskonnale, kus kuulsusi pole, oskusi aga küll.

Eestlased eurotules

Eesti meestest on koht eurosarjas kindlasti käes Oliver Vennol, kui ta Friedrichshafenisse edasi jääb või kui tema uus klubi selle õiguse välja on võidelnud. Saksamaa meister esines väga hästi Meistrite liigas, hõivates viienda koha (alistades korra ka Kaasani Zeniidi, hilisema võitja) ja võitis Saksamaa karikavõistluse, kaotas aga meistrivõistluste poolfinaalis Berliini Recycling Volley meeskonnale mängudega üks-kolm ja jäi jagama kolmandat-neljandat kohta.

Viimane lüüasaamine oli Friedrichshafeni poolehoidjatele mõnevõrra valus, aga mitte väga ootamatu, sest Berliini võrkpallurid lõpetasid hooaja kolmandana, vaid üks rida tiitlikaitsjast madalamal, mitte kusagil tabeli lõpus. Friedrichshafen mängis oma võimetele vastava koha välja eurosarjas, mitte aga maa meistrivõistlustel. Finaalseeriaga on algust tehtud: põhiturniiri ülekaalukas võitja Hachingi Generali võitis avakohtumises laupäeval Berliini RV ühepoolsust peegeldavate numbritega 3:0 (17, 19, 27), teine mäng on kavas teisipäeval.

Teine huviriik meie jaoks on Prantsusmaa, kus pääsu eest poolfinaali duelleerisid pingerohkelt Rennes`i (Raimo Pajusalu, Keith Pupart) ja Arago de Sete, põhiturniiri kuus ja kolmas. Edasipääsu suhtes otsustava kolmanda kohtumise võitis kodus mänginud Arago meeskond 3:2, niisiis tuleb Challenge Cup-il veerandfinaali jõudnud eestlastel leppida teadmisega, et mängiti hästi, aga mõned mängisid napilt paremini. Näiteks Challenge karika võitnud Czestochowa Tytan, kes sai Rennes´ist teel esinelikusse jagu vaid nn. kuldse geimi abil. Pajusalu ja Pupart mängisid kaalukates kohtumistes kandvat rolli.

Sama tuleb öelda Ardo Kreegi kohta, kes jõudis Varssavi Polütehnikumiga Challenge karikasarja finaali, kaotades - jällegi kuldse geimiga!- Czestochowa Tytanile. Tõeliselt kahtsusväärne on pukikohtuniku viga seisul 13:11, kuldses geimis, kui Kreek tõi rünnakul 14. punkti, aga pukikohtunik palli autilööduks vilistas. Kahju, et tolles mängus „kullisilma“ ei kasutatud, see lõpetanuks vaidluse tingimusteta Kreegi meeskonna kasuks, sest video pealt oli selgelt näha - pall maandus kindlalt seespool piiri ja võiduseis olnuks 14:11, mitte 13:12.

Ei maksa unustada ka Soome meistritiitlit ihkava Loimaa Hurrikkaani diagonaali Pavel Kružajevit. Soomlased ei jäta kindalti kasutamata võimalust medaliväärsed klubid eurosarjas lähetada ja kui Kružajeviga lepingut pikendatakse, saab mängida ka tema. Sama käib Eerik Jago kohta, kui Roeselare Knack temaga lepingut pikendab. Knack lõpetas Belgia meistrivõistlused neljandana.

Katre Laanes sai pronksmedali

Üks Soome meistrivõistluste medal on käes. Selle sai Katre Laanes, LP Kangasala naiskonna üks põhilööjaid. Põhiturniiri ja ka Soome-Eesti ühiliiga turniiri kuuendana lõpetanud Kangasala tõus kolmandaks oli üllatusmaiguline, ent teenitud – Kangasala naiskond mängis tõusvas joones. Salo Viestile ei saanud keegi vastu, tänavune meistritiitel oli Viestile järjepanu neljas.

Meeste finaalmängud algavad 15. aprillil, jätkatakse 17. ja 24. aprillil. Tiitli võitmiseks on vaja nelja võitu. Tiitlit ei pääses kaitsma Rovaniemi Team Lakkapää, kaotades poolfinaalis Vammala LP meeskonnale mängudega üks-neli.

Poola meistrisarjas kütib kaheksandat järjestikust kullavõitu Belchatowi Skra, poolfinaalis on Skra Jastrzebski Wegieli vastu mängudega kaks-null ees, teises poolfinaalis on Kedzierzyn-Kozle ZAKSA Rzeszowi Resovia vahekord üks-üks, jätkatakse teisipäeval. Kõik need on Euroopa tipptasemel meeskond. Varssavi Polütehnikum (Ardo Kreek) mängib 5.-8. kohani, alustati 0:3 kaotusega Bydgoszczi Delectale. Ka selle grupi parim tagab endale koha eurosarjas.