Meie meeskonnal seekord veab: korduskohtumine peetakse koduväljakul, nii et 19. jaanuaril (19.45) tasub tulla Audentese spordihalli omasid edasi plaksutama. Viimastel aastatel on tulnud peaaegu alati kaalukam mäng võõrsil pidada.

Peatreener Avo Keele närvid olid vahepeal pingul kui pillikeeled, sest meeskonna mäng laperdas nagu Selveri lipp tormituules. Ta tahaks, et mängitaks nagu treeningul, nagu kontrollkohtumistes ega hoia emotsioone vaos, kui pingsas võistluses mõõnu vältida ei õnnestu. Tõenäoliselt rehabiliteeris Selver end peatreeneri silmis eile Tartus, kui varumehi kasutades Pere Leiva alla neelas. See lubab meeskonnal kolmapäeval end rahunenumalt Hollandi poole asutada.

Keegi meist ei tea, kui kõva see Langhenkel on, aga mingid andmed tema mängujoonistest on hangitud ja plaanid tehtud. Rohkem oleneb siiski otsustest, mis mängu käigus vastavalt kujunenud olukorrale langetatakse.

Hollandi meeskond oli Eesti koondise vastane eelmises EM-tsüklis ja loos tõi Hollandi meiega ühte alagruppi ka eelolevas valikstaadiumis – koos Belgia ja Iisraeliga. Meil pole mingit põhjust Hollandi koondist ega klubi peljata, aga jagu saab neist ainult hea mänguga. Hollandi liiderklubi sõi eelmises ringis mängust välja Soome tippklubi Pielavesi Sampo, valmistades põhjanaabritele väga valusa üllatuse.

Soome edetabelit juhib eestlanna

Soome-Eesti ühisliiga naiskonnad on uue sarja debüüthooaega lõpetamas, kaheringilise turniiri põhjal saadakse paremusjärjestus paika selle nädala lõpuks. Siis saab ka selgeks, kellega Viljandi Metall finaalkuuikus kokku läheb. Finaalturniir toimub 27.-29. jaanuarini Orivesis. Viljandil ja Viimsil jääb pidada veel üks kohtumine, 14. jaanuaril omavahel mulkide maal. Viljandi naiskond on kümne naiskonna konkurentsis praegu kolmas, Viimsi üheksas. Viljandlannad on mänginud oodatust tublimalt, viimsilannad õnnetumalt.

Ühisliiga kõige resultatiivsemaks mängijaks tõusis möödnud nädalavahetusel Viimsi naiskonna liider Maarja Kerner 320 punktiga. Järsu tõusu tegi samal ajal Kangasala (6. kohal) naiskonna põhijõud Katre Laanes, kerkides 11. kohalt viiendaks (274 p).

Soome karika võitis eile ettearvatult Salo Viesti naiskond, alistades viiegeimilises finaalis Orivesi Ponnistuse. Eriline oli selle mängu viimane geim. Seisult 3:3 läks servima Dubravka Stojanovič (Viesti) ja tegi seda 11 korda järjest. Geim Viestile 15:3. „See pikk serblanna lööb planeerivat servi. Väga vastik serv, ka meie olime temaga hädas,“ iseloomustas Viljandi naiskonna peatreener Peeter Vahtra karikavõitjate leegionäri.

Meestest võitis Soome karika Tampere Isku, lüües finaalis mullu Soome meistriks tulnud Rovaniemi Team Lakkapääd 3:0. Soomlased on tabeli kihama löönud ka Venemaa superliigas. Olli-Pekka Ojansivu aitas teise järjestikuse võiduni (Minski Stroiteli üle) superliiga läänetsoonis võiduta viimasel kohal olnud Peterburi Avtomobilisti, soomlane tõi parimana 22 punkti. Samuti visa hingega Nižni-Novgorodi Gubernija meeskonna edukamaid on Matti Oivanen, kesktsoonis tõi ta võidukas mängus Surguti Gazprom-Jugraga 14 punkti. Palju ei puudunud, et uustulnuk Gubernija jõudnuks ülemöödunud nädalal Venemaa karikavõistluste poolfinaali.

Heast küljest näitavad end ka Eesti tippmängijad välisklubides. Oma klubi kõige vajalikumate mängijate hulka kuuluvad Oliver Venno (Saksamaa), Ardo Kreek (Poola), Keith Pupart (Prantsusmaa), Raimo Pajusalu (Prantsusmaa), Eivo Žuravljov (Küpros), Kert Toobal (Türgi), Ene Laanes (Soome). Vähe saavad mänguaega Anna Kajalina (Itaalia, A1) ja Eerik Jago (Itaalia, A2), vigastuse tõttu on pikemaks ajaks väljas Kardo Kõresaar (Itaalia, A2).

Natuke rohkem koondise tasemel mängijaid on praegu võtta kodust – Argo Meresaar, Kristjan Õuekallas, Martti Rosenblatt, Martti Keel, Jaanus Nõmmsalu (praegu klubita), Meelis Kivisild, Martti Juhkami, Asko Esna, Rait Rikberg. Peatselt, juba homsest alates, hakkab paistma, mida suudavad meie mängijad eurosarjades – Venno Euroopa Meistrite liigas, Kreek, Pajusalu, Pupart, Žuravljov ja Selveri meeskond Challenge Cup-il.