Mõlemal seisavad veebruari lõpunädalal ees kaalukad euromängud: Vennol Meistrite liigas Kaasani Zeniidi ja Pupartil koos Raimo Pajusaluga Challenge karikasarjas Czestochowa Tytaniga (Poola). Edukamad saavad jätkata nelja parema hulgas. Sama kaugele üritab Challenge sarjas jõuda veel üks Poola klubi, Ardo Kreegi Varssavi Polütehnikum, kes sai vastaseks Harkovi Lokomotiivi.

Slaavi barjääri ületamine on üliraske, kuid mitte võimatu. Loodetavasti saame Saksamaalt peatselt paremaid uudiseid. Saksa spordimeditsiin on kuulus (kunagi oli kurikuulus), Saksamaale saadetakse ravile paljusid sportlasi, sealhulgas nimetamisväärsel hulgal võrkpallureid – viimati Kaasani meeskonna kapten Aleksandr Volkov. Kindlasti antakse oma parim ka eestlase turgutamisel. Iga Friedrichshafeni elanik teab, et Vennota nende au ja uhkus Vene meistrile vastu hakata ei suuda.

Märguanne: ole ettevaatlik!

Mis siis õieti juhtus? Hädad said alguse pikast bussisõidust Prantsusmaalt Saksamaale pärast seda, kui Friedrichshafen oli teist korda Toursi meeskonda löönud. „Olin halvas asendis ja selg jäi lukku,“ teatas venno volley.ee-le, sellepärast oli ka tema ründeteravus häiritud. Hullem juhtus jalaga: „Hüppeliigest vigastasin kukkudes, parem jalg vajus keharaskuse all vastu maad.“

Venno loodab Kaasani vastu mitte ainult mängida, vaid edukalt mängida: „Läheme ikka võitma, kuna me suutsime venelasi juba korra võita. Teine mäng on koduväljakul, see on meie eelis.“ Friedrichshafeni juhid on Venno sõnul meeskonna seniste tulemustega Meistrite liigas rahul, aga ees on karikafinaal ja meistrivõistluste tähtsaimad mängud. „Tiitlite nimel tuleb veel pingutada,“ kostab Venno. Ta teab väga hästi, mida väärt on ja mida temalt oodatakse.

Kes teab, võib-olla andis selg ja kohe ka jalg pikale mehele signaali, et luud-liigesed vajavad rohkem tähelepanu? Ehk isegi rohkem puhkust? Saksa meister peab lahinguid sise- ja välisrindel, kõikjal oodatakse Friedrichshafeni „Luftwaffelt“ suurimat skoori. Mõnikord lähevad treenerid seda teed, et valivad vaid ühe, tähtsama väljundi. Näiteks Venemaal tegi seda viimati (tänavu) Belgorodi Lokomotiivi peatreener Gennadi Šipulin, rõõmustades avalikult eurosarjast (CEV Cup) väljalangemise üle. Kes jätkavad, saavad piinelda, sest lisakoormus surub jalgu, õlgu, selga. Pluss psüühiline pinge. Aga see on tippsport, vabalt valitud tee, tugevate ja andekate väljund, mis toob midagi ka sisse.

Pupart peab vastu

Keith Pupart pole sada protsenti kindel, kas laupäeval kogtud 30 punkti on tema tippmark, aga suure tõenäosusega küll. Ta on leidnud hea klapi slovaki sidemängija Martin Repakiga. „Ta tõstab nurka kiiremini. Vorm on mul hea ja tervis pole alt vedanud. Eurosarja mängud muidugi koormavad meiesugust meeskonda, sest vahetusi me väga palju teha ei saa. Aga midagi hullupööra rasket ei ole. Medal Prantsusmaal on soodsate asjaolude kokkulangemisel võimalik,“ jääb ka Pupart positiivseks. Praegu on Rennes`i meeskond neljas, kuid vahed pole suured.

Nädala aktivasse kuulub Ardo Kreegi ja Raimo Pajusalu panus oma meeskonna edendamisel eurosarja kaheksa parema hulka. Nädalavahetusel sai soliidsed numbrid oma nime taha Türgi kõrgliiga keskmike hulka kuuluva Sivasi meeskonna mängujuht Kert Toobal. 3:0 võidumängus Torul Genclikiga tõi ta kuus punkti, neist viis (!) blokis. Resultatiivsemalt on hakanud blokeerima Pajusalu, pärast episoodilist kõrvalejäämist taastas koha põhikuuikus Kreek.

Eestlaste osatähtsus eurosarjades on märkimisväärne, veerandfinaalis neli meest! Väga vähe jäi puudu, et veerandfinaali pääsenuks terve eestlaste meeskond. Võib-olla isegi kaugemale, sest võidu korral Lausanne`i klubi üle saanuks Selver järgmisena võimalikest ühe soodsama vastase, Belgia neljanda-viienda klubi Meneni Prefaxise. Paneb mõtlema. Äkki tasuks järgmiseks hooajaks meeskonda tugevdades eurosarjale keskenduda, võidelda esikoha eest!

Vägev Venemaa

Kaasani Zeniit, Vene riigi kolme viimase aasta meister, võitis äsjaVenemaa superliiga Idatsooni kaheringilise põhiturniiri ja pääses vahemängudeta veerandfinaali ehk kaheksa parema hulka. Sama lähtepositsiooni teenisid välja Odintsovo Iskra, Moskva Dünamo ja Novosibirski Lokomotiiv, kõik eurosarjades suurvõite maitsnud meeskonnad.

1/8 finaali kaudu hakkavad koha eest veerandfinaalis pingutama Belgorodi Lokomotiiv, Kemerovo Kuzbass, Ufaa Ural, Harkovi Lokomotiiv, Novõi Urengoi Fakel, Jaroslavli Jaroslavitš, Krasnodari Dünamo ja Surguti Gazprom-Jugra. Välja jäid (peale Harkovi meeskonna) kõik superliiga uustulnukad - Valgevene parim klubi Minski Stroitel, Peterburi Avtomobilist, Nižni-Novgorodi Gubernija. Neil seisavad ees mängud ohutsoonis.

Venemaa presidendivalimise lähenemist on näha ka palliplatsi ääres. Põhiturniiri viimaseks vooruks (eile) paigaldati väljakute äärde reklaamplakatid kolme sõnaga: Võrkpall valib Putini! Elame-näeme, kas plakatid ka playoff-mängudeks (alates 15. veebruarist) püsti jäävad.