Sportlikust perekonnast sirgunud Saar on edu savutanud nii lauatennises, jalgpallis kui ka võrkpallis, aga kuna kõikidele aladele võrdselt tähelepanu leida on pea võimatu, siis otsustas kaheksateistkümne aastane noormees keskenduda peamiselt võrkpallile ja siirdub mängima meistriliigasse kuuluvasse TTÜ meeskonda.

Vanaisalt ja Saaremaa lauatennise valitsejast isalt Janek Saarelt spordipisiku saanud andekas tulevikutegija hakkas lauatennisega tegelema juba viieaastaselt. „Lauatennis andis mulle hea reaktsiooni ja kiiruse. Võrkpallitrenni läksin venna Kevin Saare eeskujul ja hiljem hakkasin tõsisemalt tegelema ka jalgpalliga,“ vaagis ta enda spordi juurde sattumist.

Näeb võrkpallis paremaid võimalusi tippu jõudmiseks

Jalgpalli tippliiga kogemus on tal olemas eelmisest aastast, see hooaeg mängib FC Kuressaare esiliigas, kus ta on teeninud korralikult mänguaega.

„Meeskonna senine hooaeg on olnud suhteliselt hea, kuigi tabeliseis võiks natuke parem olla. Isiklikus plaanis võin ka endaga rahule jääda, kuigi mõned nõrgemad mängud on sisse tulnud,“ vaatab ta hooajale tegasi. Edaspidi võtab võrkpall suurema osa ajast, aga võimaluse korral loodab Saar käia ka jalgpallimängudel edasi.

Mängumees, kes näeb just võrkpallis parimaid võimalusi kõige teravamasse tippu jõudmiseks, loodab TTÜ-s ennast võimalikult kiiresti murda põhimeeste sekka ja ei taha rahulduda esiliigas duubli eest mängimisega.

„Pole küll treeneriga otseselt sellest veel rääkinud, aga endale tundub, et saan ikka meistriliigas mängima hakata ja piirdumine ainult esiliigaga oleks suur pettumus, vaatamata sellele, et see on minu esimene hooaeg,“ lausus ta.

Liberona peabki ta enda suurimateks plussideks lauatennisest külge jäänud kiirust, reaktsiooni ja mängulugemist ning peamiseks murelapseks on planeeriva servi vastuvõtt, mille kallal tuleb veel kõvasti tööd teha.

Igihalja küsimuse peale, et miks tuleb Saaremaalt võrkpallureid palju rohkem, kui teiste pallimängualade tegijaid, ütles Saar järgmist: „Arvan,et selle alaga tegeletakse kõige rohkem. Võrkpall ei ole mäng, kus peab trennis olema teatud arv osalejaid, et korralikult trenni teha, saab ka 6-7 poisiga korraliku trenni tehtud, aga jalgpallis ja korvpallis on nii raske. Eks tingimused on ka väga head ja samuti otsitakse treenereid, kes on oma ala tõelised spetsialistid.“

Spordivaba aega jääb väga vähe

Alari Saar, kelle iidolid spordis on maailma parimaks jalgpalluriks valitud Cristiano Ronaldo ja võrkpallur Ivan Zaitsev, nendib, et peale spordi muude hobidega väga tegeleda ei jõuagi.

„Sport, sport ja veelkord sport ning kui natuke vaba aega jääb, siis veedan aega sõpradega ja kuna vahel tuleb pingete maandamiseks rihm lõdvaks lasta, siis jääb ikka tüdrukutele ka natuke aega,“ tõdeb Saar rahulolevalt.

Lõpetuseks oli tal nõuanne ka teistele vähemal või rohkemal määral spordiga tegelevatele inimestele: „Tehke sporti, nähke vaeva, siis hakkavad ka tulemused tulema. Suunake oma lapsi ja tuttavaid kõigepealt vaatama erinevaid võistlusi, läbi selle tuleb ka spordipisik lõpuks sisse.“