Kuigi Tartu võitis poolfinaalseeria avamängu üsna kindlalt 3:0, oli platsil ja platsi ääres kirglikkust kõvasti. Punane kaart võrkpallis on üsna haruldane. Selle teenis täna TTÜ abitreener Uku Rummi, kes pärast 26:28 kaotatud teist geimi virutas jalaga vastu tooli. Tagajärjeks oli punane kaart ehk kolmandat geimi pidi TTÜ alustama 0:1 kaotusseisust.

„Ma pole mängijatele veel ühtegi loengut pidanud, kuid nüüd pean seda tegema,“ teatas pahur Rummi, kelle sõnul tulnuks teine geim igal juhul võita.

TTÜ peatreeneri Janis Sirelpuu sõnul ootab Rummit vastavalt klubi reeglitele trahv punase kaardi eest. Sirelpuu ise olukorda ei näinud, sest kasutas geimidevahelist pausi WC-sse minekuks. „Teine treener oli meil täna närviline, pidin teda mängu ajal korrale kutsuma. Aga nii kui korra ära käisin, hakkas koer haukuma,“ selgitas Sirelpuu muiates.

Kollase kaardi teenis Tartu nurgaründaja Robert Täht, kellele vilistati vastuvõtul soe pall ja kes pruukis seejärel liigselt suud. Kollane kaart on võrkpallis hoiatus, mis otseselt midagi kaasa ei too, iga järgmine eksimus tähendab aga punast kaarti.