Saaremaa kohtub eurosarja veerandfinaalis Itaalia kõrgliigas viiendat kohta hoidva Milano Powervolleyga. Mis sats Powervolley on?

Usun, et ainuke sats, mis sel hooajal on suutnud alistada nii Lube kui ka Perugia. Väga tugev sats, kui sellise hea eufooria platsil kätte saavad, võivad maailmas kõiki võita. Usun, et pikas seerias jäävad nad Itaalias esinelikule alla. Aga kui vaatame Challenge Cupi, siis vaieldamatud favoriidid, sinna julgeks raha vabalt peale panna.

Muidugi on terve võistkond väga hästi komplekteeritud, aga suuresti toetub Milano diagonaalründajale Nimir Abdel-Azizile. Tema väga hea mängu toel tulid ka võidud Lube ja meie üle. Aga teised ka, Petricid (Serbia koondise kapten Nemanja Petric – M. R.) ja teised, on väga heal tasemel. Ühtne komplekt. Ja nad mängivad huvitavalt, ühe temporündajaga, see variant on õhus ka Saaremaa vastu. Saate näha, paras peavalu treenerile ja statistikule. Nurgaründaja on mingid rotatsioonid keskel, ründab ja blokeerib keskel. Treener Roberto Piazza on seda pikemat aega teinud, eelmisel aastal Belchatowit juhendades pani ta ju Teppani ka keskele.

Millised siis Saaremaa võiduvõimalused on?

Kahe mängu kokkuvõttes – okei, nüüd toimuvad mõlemad saarlaste koduväljakul – on tõenäosus väga-väga-väga väike. See kvaliteedi vahe ja need igapäevased mängud, kõik see supp kokku. Aga spordis on ju kõik võimalik, mingit stsenaariumit pole ette kirjutatud.

Aga kas see suurendab saarlaste võimalusi, et kaks kodumängu ja vastaste jaoks võõras saal?

Noh... Võib-olla midagi suurendab. Kindlasti on see Eesti võrkpallile väga tore, et selline klubi kaks päeva järjest Eestis mängib. Aga suures plaanis on ikkagi kaks eraldi mängu, on aega vigade paranduseks, kui Milano esimeses mängus ei peaks õnnestuma. Saan aru, et Saaremaa teeb saali ka mugavaks, panevad sinna taraflexi maha. Pigem oleks selle mängu võinud viia kuskile koolivõimlasse, kui regulatsioonid seda lubavad.

Aga kindlasti soovitad kõikidel Eesti võrkpallisõpradel minna neid mänge vaatama – sellisel tasemel võistkonda näeb siinmail harva.

Oo jaa, igal juhul! See saab olema vägev andmine, saarlastel midagi kaotada ei ole, saavad mängida pingevabalt, sellistes mängudes on alati võimalik, et juhtub ilusaid asju. Miks ei või Saaremaa mingitel hetkedel natuke üllatada ka ja äkki paneb Milano mehed surve alla. Surve all pole nad eriti hästi mänginud. Karika veerandfinaalis, kus nad olid esmakordselt kergelt soosikud koduväljakueelisega Trentino vastu, kõrbesid nad korralikult.