Avageimis näitas Saaremaa suurepärast mängu ja tribüünil istunud 1280 pealtvaatajat said täiel rinnal mängu nautida. Daniel Macieli hiilgava serviseeria (sh kaks ässa) järel juhiti 11:5 ning ehkki Milano mehed püüdsid kõigest väest (jõudsid seisuni 22:21), siis eduseisu enam käest ei antud. Maciel sulustas geimpallil Nimir Abdel-Azizi löögi ja Saaremaa läks ette.

Imet siiski ei juhtunud ning ülejäänud geimides pandi jõude vahekord paika. Itaallased võitsid kaks järgmist geimi 25:22 ja 25:21 ning edasipääs oli juba selge. Teises geimis oli viimane viigiseis 14:14 ja kolmandas 16:16. Neljandas geimis tehti vahetusi, selle võitis Milano 25:18.

Maciel tõi Saaremaale 14 punkti, Javier Jimenez 11, Keith Pupart 10, Beau Graham 8, Henri Treial 5, Reto Giger 2 ja Markus Uuskari samuti 2. Milano supertsaar Nimir Abdel-Aziz, kes neljandas geimis pingile istutati, tõi kolme geimiga 28 punkti.

"Võitlesime nii palju kui oskasime," ei jäänud Keith Pupartil midagi hingele kriipima. "Võib-olla vastased lootsid, et teisel päeval oleme väsinud või ei teagi, mis nad arvasid. Minu meelest alustasid nad loiult. Ju nad lootsid, et tuleb lihtsamalt. Esimene geim läksime võitluslikult peale, kaotada ei olnud meil midagi. Esimene geim oli väga ilus, see oli positiivne üllatus, et nii vabalt suudame võtta. Arvan, et me näitasime päris head võrkpalli. Geimi võit tekitas rahulolu, aga kindlasti tahtsime me rohkemat. Eks lõpuks tuli klassivahe välja. Kui neil on vaja võtta, siis võtavad nad kindlalt. Rohkemaks ei olnud jaksu. Aga me kaotasime väärikalt, pead püsti, olen kokkuvõttes sellega väga rahul."

Kohtumise eel:

Eilset avamängu valitses Itaalia klubi kindlalt, geimides loovutati võõrustajatele 21, 18 ja 23 punkti. Edasipääsuks vajaks Saaremaa väikest imet – täna tuleks võita 3:0 või 3:1 ning seejärel tuleb enda kasuks kallutada ka kuldne geim.

Poolfinaalis seevastu läheks kõvasti kergemaks. Vastaseks tuleks ilmselt Lissaboni Sporting, mis avamängus alistas Budapesti Penzügyöri 3 : 2 ja vormistab täna suure tõenäosusega kodusaalis edasipääsu. Sporting paistab silma väga kõrges heas tipptasemel mängida suutvate vanameistritega.

Diagonaalründaja rolli täidab seal kuubalane Angel Dennis Diaz, kellel on vanust juba 42 aastat. Veel märkimisväärsem on sidemängija Luis Miguel Barbosa Maia. Tema peab 23. aprillil juba oma 49. sünnipäeva. Kõnekas on ka fakt, et Maia lõi rannavolles kaasa ka 1996. aasta Atlanta olümpial koos tänaseks ammuilma mängimise lõpetanud Avo Keele ja Kaido Kreeniga. Mõlemad on klubis selged põhimehed, Budapesti vastu tagus Dennis koguni 20 punkti (rünnak 54%).

Teises poolfinaalis kohtuvad prantslaste Rennes’i Volley35 ja türklaste Ankara Spor Toto.