Mehed läksid Eestist Poola augusti keskel, kodumaale naasti alles oktoobri alguses Lätiga peetud esimese play-off’i mängu järel. Seekord läks kõik õnneks, aga edaspidiseks saime õppetunni.

„Sellest polegi täpselt juttu olnud, et miks laager seekord nii pikaks venis,“ rääkis koondise teine treener Rainer Vassiljev ja selgitas tagamaid. „Käisime ka mullu Poolas, aga siis olime seal neli nädalat. Asi oli tänavu selles, et Lubini Cuprumis peatreenerina töötaval Giannil (Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu – M. R.) vahetus Poolas abitreener. Ei olnud mõeldav, et ta jätab uue mehe sinna üksinda toimetama.“

Vassiljev usub, et Lubini laager jääb koondise kavasse ka edaspidi, aga ilmselt lühemal kujul. Seda eeldusel, et Cuprumi abitreener jälle ei vahetu. Samas pole päris selge Cretu enda tulevik, sest kevadel lõppeb tema leping Cuprumiga. „Lahendus oleks, kui läheksime Poola veidi hiljem. Alustame ettevalmistust Eestis ja pallimänguga hakkame tõsisemalt tegelema seal,“ pakkus koondise kapten Kert Toobal välja omapoolse nägemuse.