„Nädalavahetuse miinimumeesmärk sai noorte olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirilt edasipääsemisega täidetud,” nentis Eesti duo. Küll jäi noormeestele aga kripeldama, et turniiri ei õnnestunud kodupubliku ees võidukalt lõpetada.

Finaalmatšis tuli prantslastele Vivien Tournierile ja Paul Nicole’ile 21:18, 15:21, 7:15 alla vanduda. „Mängu edenedes hakkasid nad aina enam serviga suruma ja meie rünnak kadus seetõttu ära ning pidime palle kindla peale mängima,” sõnas Tammearu. Meius lisas: „Vastaste positsioonide vahetus ajas samuti meie mängurütmi segamini.”

Pärnu turniiri avapäeva läbisid Meius ja Tammearu täiseduga, kui 22:20, 21:17 alistati Portugali paar Joao Pedrosa/Hugo Campos. Teises voorus olid nad 21:13, 25:23 paremad Leedu duost Ignas Mazuras/Erikas Makaras ja kolmandas mängiti mõlemas geimis 21:12 üle Armeenia paar Razmik Hakobjan/Arman Miskarjan. Pühapäeval starditi sealt, kus esimesel päeval pooleli jäädi ning esimeses omavahelises duellis oldi Prantsusmaa paarist üle 21:17, 21:8. „Saime nädalavahetusel kõvasti enesekindlust juurde, sest saime häid mänge ja suutsime neid ka võita,” rääkis Tammearu.

Alagrupiturniiri esikoht viis meie noormehed otse finaali. Teise koha saanud Portugal ja kolmandana alagrupifaasi lõpetanud Prantsusmaa pidasid veel ühe kohtumise, mis selgitas nii meie poiste finaalivastase kui ka teise edasipääseja kontinentaalkarikasarja Euroopa finaaletapile. Kohtumine lõppes prantslaste 21:14, 21:19 paremusega.

Järgmisel suvel toimuval noorte kontinentaalkarikasarja Euroopa finaaletapil on kokku 16 koondist, kellest tuleva aasta oktoobris Argentinas Buenos Aireses toimuvatele noorte olümpiamängudele pääsevad viis paremat.

Neidude turniiril avasid Jade Šadeiko ja Katariina Vengerfeldt turniiri 21:12, 21:13 võiduga Armeenia eakaaslaste (Svetlana Margarjan/Veronika Koshkarjan) üle, ent seejärel tuli tunnistada Portugali paari Matilde ja Beatriz Rodriguese 2:1 (21:11, 14:21, 15:12), Leedu duo Klaudija Kenstaviciute ja Rugile Grudzinskaite 2:0 (21:15, 21:17) ja prantslannade Clémence Vieira ning Marie Nevot (18:21, 11:21) paremust.

Neidude koondist juhendava Kristjan Kaisi sõnul olid ootused koduse turniiri suhtes suuremad. „Tase oli jõukohane, et vähemalt kolme parema hulka jõuda. Portugaliga mängisime kaks head geimi, ent otsustavaks sai geimi lõpu enesekindlus. Sama teema oli ka täna avageimis Prantsusmaaga. Tegime lõpus kaks rumalat omaviga ja enesekindlus kadus. Leedu vastu tegime turniiri kõige kehvema mängu,” võttis Kais kohtumised kokku.

Tema sõnul mängisid rolli ka ilmastikuolud, kus turniiri mõlemal päeval puhus Pärnu rannas vali tuul. „Meie mäng eeldaks kõrgemat ja täpsemat tõstet, ent nii kõva tuulega on seda raske sooritada. Leedu ja Portugali tüdrukud olid jällegi väiksemad ja tehnilisemad,” lisas juhendaja.

Algaval nädalal on mõlemad meie paarid uuesti võistlustules, kui Kaasanis ootavad ees kuni 18-aastaste Euroopa meistrivõistlused.

Neidude seas võitis täiseduga alagrupi Portugali paar, teise finalisti selgitanud matšis alistasid prantslannad 21:12, 22:20 Leedu duo. Alguses tundus, et Portugali tüdrukute võidumarss jätkub turniiri lõpuni, kui nad võitsid avageimi 21:18, ent pärast seda hakkasid prantslannad aina paremini vataseid serviga suruma ja võitsid järgmised geimid 21:14 ja 15:5.