„Algus oli ikka päris raske. Üks pooletunnine mäng kvalifikatsioonis ja jälle reis tagasi koju,“ meenutavad aasta eest karjääris kannapöörde teinud ning saalivõrkpalli rannavolle vastu vahetanud Kusti Nõlvak (24) ja Mart Tiisaar (24) üle kivide ja kändude kulgenud debüütaastat.

MK-etappidel kogus duo vaid ühe võidu ning seegi saavutati Türgi turniiri kvalifikatsioonis koduste konkurentide Karl Jaani ja Kristo Kollo üle. „Kaotused mõjuvad kahekesi olles palju valusamini kui meeskonnas mängides,“ tunnistab Nõlvak.

Hooaja lõpp tõi paari haavadele leevendust, kui Gruusias toimunud kahel madalama tasemega turniiril leiti lõpuks enesekindlus ning tänu võitudele vastaste üle, kellele varasema hooaja käigus poldud vastugi saadud, võeti ka turniirivõit.

„Otsustasime, et hakkame mängimist lihtsalt nautima ning ei pane endile enam suuri võidukohustusi. See aitas,“ toob Nõlvak välja muutuse suhtumises. „Murdeline oli ka see, et Gruusias hakkas Mart lõpuks ülevalt tõstma ning mina kasutasin rünnakul mitmekülgsemaid ja kavalamaid lahendusi.“

Olgugi, et TTÜ meeskond lisas nii Nõlvaku kui Tiisaare algavaks hooajaks oma nimekirja, ei mõtle kumbki saalivõrkpalli naasmisele. „Oh ei, seda kindlasti mitte,“ ütlevad mõlemad justkui ühest suust. „Saime nii palju inspiratsiooni selle aastaga juurde!“ lisab Nõlvak.

Nõlvak ja Tiisaar jätkavad uuel hooajal ainsa Eesti professionaalse rannavõrkpallipaarina. Et alal on konkurents äärmiselt tihe ning esimestel aastatel tulebki mängijatel reeglina peale maksta, pidid eestlasedki midagi välja mõtlema. „Võistlustel ja laagrites käime sponsorrahadest ning elame mõlemad oma eelmisel aastal müüdud autode rahadest,“ selgitab Tiisaar. Esimese aasta eelarveks kujunes paaril umbes 35 000 eurot.

Kahekesi ümber maailma seigeldes tuleb mõistagi ette ka huvitavaid juhtumisi. Näiteks Iraanis toimunud etapil õnnestus neil läbi ajada tasuta hotelliga, sest kohapeal ei tuntud maksmise vastu huvi ning kui taganjärele ühendust võeti, siis ei läinud pangaülekanne läbi. Hiljem pole enam keegi aga ühendust võtnud ja nii jäigi 900 eurot duo arvele alles.

Uueks hooajaks ettevalmistus plaanivad Tiisaar ja Nõlvak alustada Austraalias, kus saaks aasta alguses kohalike turniiride kaudu juba ka kõvasti mängupraktikat. „Eesmärk on jätkuvalt Tokyo olümpiaks tippu jõuda,“ kinnitavad mehed.