Volley.ee tundis esmalt huvi, miks katkes suhe Euroopa Meistrite liigas mängiva ASSE/Lenniki Euphonyga. Mis juhtus?

Eivo Žuravljov: Lihtne probleem: korduvalt jäi maksmata palgaraha ja ma ei nõustunud enam ootama.

Olid ehk kärsitu. Palgaprobleemid on paljudel, ka väga kuulsatel klubidel.

See polnud emotsioonidel põhinev äkkotsus. Mul oli aega asjade üle järele mõelda.

Püüti sind veenda oma otsusest loobuma?

Jah, mind püüti kinni hoida. Lubati võlgnevused likvideerida – lubadusi oli palju. Ootasin nende täitmist nädalaid. Elasin Belgias terve perega, suures korteris kolmekesi.

Olid meeskonna resultatiivsemaid, vahepeal tõusid Euroopa Meistrite liigas punktiarvestuses koguni kuue parema hulka. Siis järsku hakkasid vähem tööd saama, kuuldavasti kahjustus koostöö sidemängijaga. Nii et oli ka mängu kvaliteeti puudutavaid põhjusi?

See ongi asja teine pool. Koostöö sidemängijaga jäi vähemaks, ta ei tõstnud mulle enam piisavalt. Vajan rünnakul rohkem koormust, siis tuleb mul ka serv paremini välja. Treener lubas asja parandamiseks midagi ete võtta, aga ei läinud nii. Mul hakkasid lihased napi koormuse tõttu juba jahtuma.

Mängisid enne seda seitse hooaega soojal maal, Küprosel, oled 35-aastane. Tervis peab ikka vastu?

Probleemi pole. Tahtsin ennast Meistrite liigas proovile panna, see oli tõsine stiimul. Küpros on läbitud etapp, sinna tagasi ma enam ei lähe.Olen Tartu klubile tänulik, et sain seal hooajaks ja mängudeks Euphony eest valmistuda. Proovin nüüd tartlasi aidata.

Lepingutasu Tartus ei ole ilmselt võrreldav palgaga Belgias?

See pole nii. Tartu ei paku palju vähem. Ma ei mänginud võõral maal ainult raha pärast, mulle meeldib võrkpall. Tartu poolt kogesin meeldivat suhtumist. Ootan huviga, milliseid ülesandeid mulle seal pakutakse. Põnevusega ootan ka kohtumisi Rakveres.