Makedoonlased olid enne Tšehhi ja Eesti mängu teinud kõik, et ise alagrupist teisena edasi pääseda - ainult et viimases mängus vajasid nad, et tšehhid Eesti vastu ei komistaks. Enne seda oli Tšehhi alagrupis täiseduga ning seega edasipääsu juba kindlustanud.

Tšehhi peatreener otsustas platsile panna aga oma teise koosseisu, kes eestlastele vastu ei saanud - Eesti kindel 3:0 võit viis grupis teisele kohale just meie tiimi.

Asjade säärasest käigust ääretult nördinud makedoonlased kirjutasid seepeale Rahvusvahelise Võrkpalliliidu Euroopa organiseerimiskomiteele palvekirja, et nemad midagi ette võtaks.

"Oleme just olnud tunnistajateks väga inetule hetkele meie armastatud spordis," seisis Makedoonia alaliidu presidendi ja peasekretäri poolt allkirjastatud pöördumises. "Selle asemel, et võrkpalli tõeliseid väärtuseid esile tõsta, nägime Eesti ja Tšehhi mängus hoopis vastupidist.

Hoolimata sellest, et sellel mängul oli meeskondade lõppjärjestuse määramisel väga tähtis roll, otsustas Tšehhi mängida oma teise koosseisuga ning sellega Eesti šansse olulisel määral suurendada.

Praegusesse Makedoonia koondisesse on panustatud üle kümne aasta rasket tööd ja palju raha. Suur osa mängijaid on oma karjääri lõpus ning tõenäoliselt olid need nende viimased mängud koondises. Nii suure võimaluse kaotamine EM-finaalturniiril osaleda oli unistus kõigi jaoks, kes on Makedoonia võrkpalliga seotud," jätkus kiri vigases inglise keeles.

"Me palume teil antud tõsise reeglite rikkumise järel reageerida, et sellist asja rohkem ei juhtuks ning võrkpalli kui puhta spordi mainet ei kahjustaks."

Eesti alustab play-off heitlust Lätiga 1. oktoobril Jelgavas, kordusmäng leiab aset 9. oktoobril Tondiraba hallis.