Makedoonia alustas võrkpalli EM-valikturniiri nelja kaotusega, kuid 3:1 võidud Eesti ja Rumeenia üle on teinud nende seisu ootamatult heaks. Kui Eesti täna Tšehhile kaotab, ongi nad play-off’is. Kui Eesti võidab, oleme seal meie.

„Mitte keegi ei oodanud, et me võiksime nii hästi esineda sel valikturniiril! Kui ma ausalt ütlen, siis mul on reedeks pilet Jaapanisse oma koduklubi juurde juba ostetud, aga ma muudan selle silmapilkselt ära, kui play-off’i peaksime jõudma. Peame lootma, et Tšehhi on täna Eestist parem,“ rääkis Gjorgiev Delfile tänase võidu järel.

Gjorgievi meelest on Eesti koondis kaotanud suvise vormi. „Ütlesin ka oma heale sõbrale Ardole (Gjorgiev mängis Kreegiga Pariisi Volleys koos – K. R.), et see ei ole see Eesti koondis, kes kaks kuud tagasi Euroopa liiga võitis. Juba mängijate nägudelt võib välja lugeda, et nad ei ole nad ise. Ma ei tea, miks see nii on, aga meie kasutasime nende olukorra enda kasuks ära,“ sõnas Makedoonia koondise kapten, kelle arvates pole siiski midagi kindlat. „Tšehhi on tugev meeskond, aga kui Eesti mängib näiteks sedasi nagu mullu EM-il Serbia vastu (Eesti kaotas 2:3 – K. R.), siis võivad nad kindlasti täna võita. Kui nad mentaliteeti muudavad, on kõik võimalik. Kui aga geimide lõpud lähevad pingeliseks, siis on neil keeruline.“