Belglased mängisid Lubinis, mis saanud tänu peatreener Gheorghe Cretule meie meeskonna teiseks koduks, sisuliselt oma parimas koosseisus. Puudu oli vaid vasakukäeline ründemängija Gert Van Walle, keda vaevab valikturniiri eel põlvevigastus.

Belgia pidanuks vähemalt senistele tulemustele ja edetabelikohtadele põhinedes olema meist tugevam. Maailmaliigas löödi tänavu kaasa tugevaimas grupis, kus alistati näiteks valitsev Euroopa meister Prantsusmaa, samuti maailma teravaimasse tippu kuuluvatelt USA-lt ja Poolalt saadi 2:3 kaotus. Mulluse EM-i lõpetasid belglased kümnendana, Euroopa edetabelis paiknetakse nüüd 8. ning maailma edetabelis 18. kohal. Eesti sai EM-il mäletatavasti 11. koha ning on edetabelites vastavalt 14. ja 38. positsioonil.

Eesti teenis just selle Belgia meeskonna vastu 2:3 kaotuse ning 4:0 ja 3:1 võidu.

"Belgia on hetkel Maailmaliigas kümne parema meeskonna hulgas," ütleb Eesti koondise abitreener Rainer Vassiljev. "Fakt on see, et esimese mängu teises pooles ei sujunud meie mäng hästi (Eesti kaotas mängu 2:0 eduseisust - toim), kuid kokkuvõttes tegutses meeskond kolme päeva jooksul korralikult."

"Näiteks pärast teist mängu ootas Belgia mängijaid väga tõsine jutuajamine treeneriga. Ma ei tea küll, millest nad rääkisid, aga nad polnud selgelt arvestanud, et hakkavad siin kaotama meile. Ka viimases mängus, kus meie ega nemad enam parima koosseisuga mänginud, saime ju võidu," lisas Vassiljev.

Nädalavahetus andis seega kinnitust, et oleme jõudnud tasemele, kus Euroopas 20. koha piirimail paiknevate Makedoonia ja Rumeenia vastu EM-valikturniiril enam komistada ei tohiks. Kanname ühes tšehhidega F-alagrupis favoriidikoormat.