Mehed, kes väga noorelt Eesti esindusmeeskonda edutati, võite ja kuulsust nautida said, ka lahkusid koos, üks Võru- ja teine Tartumaal haigusega võideldes.

Madis Mõõk sündis 15. juulil 1948 Võrus, seal lõpetas ta keskkooli ja spordikooli, sealt kutsuti Jaan Gutmanni andekas õpilane Tallinna Kalevisse ja Eesti koondisse, kirjutab volley.ee. Tollaste kriteeriumide järgi pikk (190 cm) Mõõk mängis Eesti koondises aastaid, täitis meistrinormi, tuli Eesti meistriks ja hiljem korduvalt NSV Liidu maasportlaste tšempioniks. Pikima tööstaaži, ligi kakskümmend aastat, sai ta kirja võrkpallilembeses Pärnu KEK-is.

Eesti võrkpalliajalukku kuuluv võrulane suri 15. oktoobril. Madis Mõõgaga saab hüvasti jätta laupäeval, 23. oktoobril kell 12 Võru haigla leinasaalis.

Martin Kraaner sündis 2. veebruaril 1950 Põltsamaal, kus igakülgselt silmapaistva nooruki võitis võrkpallile treener Ülo Palk. Jõgevamaalt pealinna siirdunud Kraaner omandas keskerihariduse Tallinna Ehitus- ja Mehaanikatehnikumis, võrkpallitreeningud jätkusid Juhan Kalamäe ja Ivan Dratšovi käe all. Juba 18-aastaselt kuulus ta Eesti koondisse ja oli NSV Liidu meistriks tulnud Tallinna Kalevi noorim liige. Eesti meistriks tuli ta kolm korda, korra ka üleliiduliseks maaspordiühingute meistriks.

Martin Kraaner suri 17. oktoobril, ärasaatmine toimub reedel, 22. oktoobril kell 13 Tartu krematoorium-leinamajas (Jaama 122).

Täna suri ka legendaarne sidemängija Andres Karu, kes krooniti 1975. aastal Nõukogude Liidu juunioride koondisega Euroopa meistriks. Karu ärasaatmine toimub Tartu krematrooriumis sel laupäeval kell 15.