Esmakordselt EMil mängivad eestlased alistusid tugevale Poola paarile Piotr Kantor ja Bartosz Losiakile, kes jõudsid tänavustel maailmameistrivõistlustel alagrupist edasi play-offi ehk 32 parema hulka, tulemusega 0:2 (16:21, 15:21).

Nõlvak kommenteeris mängu tulemust alagrupi eeldatavalt tugevaima paari vastu liigse traagikata: "Vastased olid meist täna kindlalt paremad, eriti hästi õnnestusid neil servid ja sellega nad ei lasknudki meil oma rütmi leida. Klassivahe oli tunda."

Eesti paar kuulub G-alagruppi, kus nende vastasteks on ka tšehhid Ondrej Perusic ja David Schweiner ning austerlased Martin Ermacora ja Moritz Pristauz.

Homme mängivad Nõlvak ja Tiisaar Tšehhi ning ülehomme Austria paariga.

Nii naiste kui meeste arvestuses osaleb 32 paari, kes tagasid pääsu EM-ile maailma edetabeli põhjal.

Eesti seni parim tulemus EM-ilt pärineb aastast 2007, mil Kristjan Kais ja Rivo Vesik tulid Hispaanias Valencias toimunud võistlusel neljandaks.

"Moskvasse lähme saama esimese EM-i kogemust. Eesmärgid on samad, mis igal teisel turniiril – avastada uusi nüansse oma mängus, teha parandusi ja areneda seeläbi edasi nii individuaalselt kui meeskondlikult. Sellisele turniirile pääsemine on juba iseenesest suurepärane saavutus ja tähendab meile palju," kommenteeris Kusti Nõlvak turniiri eel.