Delfi andmetel ei jäänud meie EM-valiksarja alagrupikaaslased hotelli nukrutsema, vaid läksid õhtul välja ja maitsesid vägijooke. Kusjuures tulemus polnud paha – kui Rumeenia vastu ei võitnud makedoonlased geimigi, siis tugevalt Tšehhilt saadi geim kätte ja neljaski kaotati napilt 25:27.

„Täna ei tundnud me mingit pinget ja mängisime paremini,“ kommenteeris Makedoonia juhendaja Nikolai Jeliazkov Euroopa võrkpalliliidu vahendusel.

Kuidas said kaotusevalust üle eestlased? Mängijad tunnistasid, et ega Tšehhi mängu järel mõnus olla olnud. Hotellis arutati omavahel juhtunut ja mõeldi, kuidas seisu parandada. „Mängijad liikusid tubadest tuppa,“ ütles kapten Kert Toobal, kelle kinnitusel alkohol meie koondise taastumisvahendite sekka ei kuulu. Naljaga pooleks esitatud küsimus hotelli minibaari sisu tühjendamise kohta ajas Toobali muigama – sellist asja ei ole.

Kokkuvõttes usub ta, et eestlaste „meetod“ oli õigem: „Nad said geimi, aga tabelis pole endiselt punkti. Meil on võit käes (Eesti võitis Rumeeniat 3:1 - M. R.).“

Eesti ja Makedoonia kohtuvad täna algusega kell 17 omavahel, Delfi teeb kohtumisest tekstipõhise otseülekande. Tšehhil on kahe mänguga kogutud 6 punkti, Eestil ja Rumeenial 3, Makedoonial 0.

Eesti naiskond kaotas eile Ungarile 1:3. Samas alagrupis sai Poola kindla 3:0 võidu Soome üle. Eesti kohtub täna kell 17 Poolaga, hoiame lugejaid kursis ka selle kohtumise sündmustega.