"Enda mänguga võib peaaegu rahule jääda, blokis oleks võinud mõne punkti rohkem tuua," ütles Kreek pärast mängu, jäädes rahule ka tulemusega kolm-kaks: "seal saalis on iga punkt kulla hinnaga, sest neil on väike, pime ja väga ebamugav hall mängimiseks. Seega saime õnneks kaks punkti ja mitte vähem."

Rünnakul näitas Kreek hiilgavat 83-protsendilist efektiivsust (12-st 10), pallingul tõi ta ässadest viis punkti (vigu kolm) ja blokipunkte kogunes kaks. "Side usaldab mind üldiselt, aga täna sain üsna vähe tõsteid. Ei küsinudki, miks seekord nii," sõnas Kreek, kelle punktisumma oleks Pariisi hispaanlasest sidemängija Guillermo Henrnani soovil võinud suuremgi olla. Kaotajate parim oli kogenud hispaanlane Guillermo Falasca (26 punkti). Meenutuseks nädal varem toimunust - avavooru 3:1 võidumängus pälvis 16 punkti toonud Kreek MVP ehk parima mängija auhinna.

Jälle pidi kaotusega leppima Arago de Sete ja selle meeskonna nurgaründaja Keith Pupart. Võõrsil peetud mängus AS Cannes'i vastu Sete meeskond geimivõiduni ei küündinud, punkte koguti 20, 24 ja 18. Pupart oli 9 silmaga meeskonna paremuselt teine punktitooja, seitse neist kogunes rünnakul ja kaks blokis (STATISTIKA).

Võidukalt alustasid naiste meistrivõistlusi Prantsusmaal kaksikõed Natalja Bratuhhina, Polina Bratuhhina Pitou ja Eliisa Peit. Nende koduklubi Terville Florange võitis kohtumise Veneselles'i vastu 3:1 (-19, 17, 21, 16), kusjuures Polina oli 21 punktiga naiskonna resultatiivseim. Kolmanda geimi algusest lõpuni platsil viibinud Natalja kontosse jäi kuus silma (kasutegur +2) ja ainult kolmandas geimis vahetusest sekkunud Eliisa Peiti arvele üks serviviga.

Polina Bratuhhina Pitou volley.ee-le:

"Ettevalmistusperiood oli väga pikk ja pidasime mitu sõprusmängu, mis polnud eriti edukad ja lootust hooaega hästi alustada ei andnud. Vastane Venelles vahetas enamus mängijaid, eelmisest aastast jäi ainult kolm, aga uus võistkond paberi peal pidi justkuid olema meist tugevam.

Tegelikult vajab meie võistkond igast mängust maksimumpunkte, meistrivõistlustel saab tänavu olema väga tasavägine, sest koosseisud on vahetatud ja naiskondi tugevdatud itaallaste, hollandlaste, belgialaste ja ameeriklastega. Mul avanes võimalus jälgida kõikide võistkondade avamänge, kuna need peeti samal ajal samas kohas ja võin öelda, et igal nädalal tuleb meil valmistuda raskeks võitluseks.

Meie enda mängu võtmeks oli avamängus võistkonna võitlushing - toetasime üksteist ja tähistasime igat saadud punkti. Eriti hästi toimisid serv ja blokk. Mina mängisin terve mängu, sain kirja 21 punkti ja olen sellise algusega rahul. Natalja tuli mängu teise geime keskel ja oli väga edukas kaitses, bloksi ja pallingul, kokku sai ta kirja 6 punkti (neist 3 blokki), lisaks ta tõi särtsu väljakule. Algus oli hea, peame nüüd jätkama sama vaimus."

Natalja Bratuhhina lisas, et vaid mängu esimene geim oli nende naiskonna poolt natuke närviline, jätkates: "Teises saime aga enda mängu käima, võtsime initsiatiivi enda kätte. Blokk oli hea, võib rahule jääda."

Üllatuskaotuse sai meeste teises voorus tiitlikaitsja Tours VB, jäädes 2:3 (-20, 14, 25, -23, -10) alla Montpellierile. Võidukad olid veel Beauvais, Ajaccio, Lyon ja Toulouse. Meistrivõistlusi juhivad kahe vooru järel Ajaccio, Cannes ja Toulouse (6 punkti), järgnevad Pariis (5) ja Beauvais (4), Sete on viimane, neljateistkümnes.

Naiste meistrivõistlustel osaleb tänavu 12 naiskonda, avamängudes olid võidukad veel Istres, Nantes, Le Cannet, Mulhouse ja suurfavoriit RC Cannes.