Tõsi, see oli kuntslik olukord, sest alaliidu turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Vara soovis veidi intrigeerida ja palus igal vastajal tuua välja mõne oponendi nõrkusi. Mille kallal siis noriti?

Kohila VK/E-Service’i eestvedaja Ingrid Kangur pidi nuputama puudusi Tartu Ülikool/Eedeni osas. „Liigne enesekindlus vahel,“ suutis Kangur ühe välja nuputada.

Seejärel pidi TTÜ/Tradehouse’i treener Marko Mett praadima Kohilat. „Kõige nõrgem koht on neil kolmene blokk. See on üldine probleem Eesti võrkpallis, sellist asja lihtsalt ei tehta,“ andis Mett kavala vastuse.

Tartu loots Andrei Ojamets pidi ette võtma Tallinna Ülikooli. „Noh, nende Akse (Argo Arak) võiks olla treeneripingil mitte nii pehmo,“ tögas Ojamets.

„Argo pole pehme. Ta on naiste treener ja hoiab meid,“ kaitses Kristiina Raap oma treenerit. Loositahtel tuli viimasena vastanud Tallinna Ülikooli esindajatel kritiseerida uuesti viimaste aastate valitsejat Kohilat. „Äkki on nende miinus samuti liigne enesekindlus? Nad ju ütlesid, et lähevad kõikide karikate järgi,“ nõelas Raap.

Kohila, Tartu, TLÜ ja TTÜ esindavad Eestit Balti liigas, Eesti meistrivõistlustel löövad kaasa ka Võru ja Audentes. Võrkpalliliidu koduleht on teinud põhjaliku ülevaate kõikidest naiskondadest:

Kohila VK/E-Service
Möödunud hooajal Eesti meister ja karikavõitja, Balti liiga hõbemedalist

Viimasel kolmel hooajal võitis Kohila naiskond üheksast võimalikust tiitlist kuus. Sel hooajal võib kullasära aga peatuda, sest lahkunud on põhimõtteliselt terve põhikoosseis, samaks on jäänud vaid peatreener Peeter Vahtra ja enamjaolt enda kasvandikud, kes möödunud hooajal peamiselt vahetusmängijate pingil olid. Kuulduste kohaselt on Kohilasse tulemas siiski ka välismaalasi. „Meie nimekiri pole kaugeltki lõplik. Tuleme ikkagi välja plaanidega, et võita kõik kolm tiitlit. Algamas on Kohila viies hooaeg ja juubelihooajal ei taha me halvasti esineda,” kinnitas naiskonna treener Ingrid Kangur.

Tartu Ülikool/Eeden
Möödunud hooajal Balti liiga 3., EMV 2., EKV poolfinaal

Võimas eelmine hooaeg kulmineerus Tartu naiskonnale ajaloo esimese Balti liiga medaliga ja lisaks jõuti esmakordselt sel aastatuhandel Eesti meistrivõistlustel finaali. Paljuski on see kindlasti eelmisel hooajal naiskonda juhendama tulnud Andrei Ojametsa teene. „Ma ei tahaks kogu au ka endale võtta. Naised oli ülitublid ja entusiastlikud,” sõnas Ojamets. Sel hooajal on põhituumik säilinud, lahkujateks vaid libero Liina Kais ja sidemängija Krista Kotselainen ning Elis Vennola. Lisandujateks on endiseid meistriliiga mängijaid, kes on eelnevaid hooaegu vahele jätnud (Merilin Paalo/Juta Kraav/Marje Rosenblatt). „Juta Kraavi tulekuga muutub meie tempoosakond võimsamaks ja pikemaks. Kokkuvõttes ootan huvitavat hooaega ja tahame kindlasti Eesti meistrivõistluste finaalis mängida ja jahtida ka kuldset medalit,” rääkis Ojamets.

TTÜ/Tradehouse
Möödunud hooajal Balti liiga 7., EMV 3., EKV 2.

Viimasel kolmel aastal on TTÜ mänginud karikafinaalis ja võitnud neist kaks, lisaks Eesti meistrivõistlustelt kaks hõbedat ja pronks ning Balti liigas 2015/2016 hooajal pronks. Sarnaselt Kohilaga on peaaegu kõik vanad raudvarad läinud – jäänud on vaid temporündaja Mari Loorman – ja tulnud uued noored. Neist nimekaimatena tasub välja tuua Võrust lisandunud Heleene Hollase ja tänavu ka rahvusnaiskonna laagrites kaasa löönud Loora Orava ja Melissa Varlõgina. „Tuleb kõva kooliraha maksmise aasta. Esmaseks eesmärgiks oleks jõuda Balti liigas veerandfinaali ja Eesti meistrivõistlustel tahame püüda medalit. On selge, et see saab raske olema ja tulla võib ka mõni pisar, aga perspektiivi võistkonnas on. Eelpool mainitutele tasub kindlasti lisada Hanna Pajula ja Maria Säästla – nemad kõik hakkavad järgmistel aastatel Eesti naiste võrkpalli vedama,” rääkis Tehnikaülikooli naiskonna peatreener Marko Mett. Lisaks on pärast emaks saamist võistkonda aitamas ka Mari-Liis Graumann. „Treeningutel on ta osalenud, mängimise koha pealt ütleb Mari-Liis ise, millal ta valmis on. Loodan, et hiljemalt oktoobri lõpus saab teda juba väljakul näha,” lisas Mett.

Tallinna Ülikool
Möödunud hooajal Balti liiga 11., EMV 4., EKV poolfinaal

Eelmise kolme hooaja kõrghetkeks on 2015/2016 hooajal võidetud koduse meistrisarja pronksmedal. Sel hooajal on TLÜ-l aga kindlasti põhjust vaadata kõrgemate kohtade suunas. Eeldusi selleks annavad säilinud tuumik ja lisandunud TTÜ põhitegijad. Eelmise hooaja Tehnikaülikooli naiskonnast on TLÜ-sse tulnud koguni neli pallurit, eesotsas rahvusnaiskonna libero Kristi Nõlvakuga. „Oleme läinud kogenumaks ja kõik positsioonid on hästi täidetud. Nüüd on vaja see kooslus mängima saada, mis on juba treeningute ja treeneri teema. Koosseis on paljulubav, aga ma ei hakka midagi lubama,” rääkis võistkonna loots Argo Arak.

Audentese SG/Noortekoondis
Möödunud hooajal EMV 5., EKV veerandfinaal

Viimase kolme hooaja suurimaks kordaminekuks on kindlasti mullused meistrivõistlused, kus suudeti viienda-kuuenda koha duellis seljatada Võru naiskond. Tänavuse võistkonna moodustavad 2000. ja 2002. aasta neidude koondised, kes saavad hea karastuse eesootavateks tähtsateks mängudeks. Mõlemal seisavad veel sel aastal ees Balti matšid ja EEVZA (Ida-Euroopa) turniirid. Jaanuari alguses asuvad mõlemad võitlustulle EM-valiksarjas.

Famila/Võru VK
Möödunud hooajal Balti liiga 12., EMV 6., EKV veerandfinaal

Võru naiskond valmistub uueks tõusuks ja seda vaid oma kasvandikele toetudes. Liidrirolli kandndud Heleene Hollas on lahkunud TTÜ ridadesse, küll on naasnud aga Hippe Oimet, Keiu Kasch ja Evely Heliste. See trio moodustab ühtlasi ka naiskonna kõige kogenumate mängijate trio.