Kõik kolm eurosarjades mängivat Eesti meeskonda alustavad võõrsil. Bigbank Tartu sõidab Saksamaale, kus kolmapäeval on Eesti võistkonna vastaseks Bundesliga paremikku kuuluv Bühl, kirjutab volley.ee. Tänavu maailmameistrivõistlustel pronksi võitnud Saksamaa koondislasi meeskonnas ei ole, kuid tugeva võrkpalliriigi tugev klubi on Eesti meistri jaoks raske vastane.

Praegu Schenker Liiga tabelit juhtiva Selveri vastaseks on Soome meister VaLePa. Ka selles paaris ei ole Eesti meeskond kaugeltki favoriidi rollis, kuid loos oleks võinud ka halvem olla. Vähemalt on põhjanaabrite tippklubi meie võrkpalluritele ja treeneritele tuttav.

"Neil on kogemustega mängijaid, kes on tehniliselt osavad," lausus tallinlaste juhendaja Rainer Vassiljev. "Selles mõttes on tegemist ebamugava vastasega, kuid kindlasti pole meie jaoks tegemist võimatu ülesandega. Meil ei ole mõtet liigseid pingeid kaasa võtta ning lähme korralikku esitust tegema."

Eurosarjade reitingus kolmandal ehk Challenge Cup turniiril osalev TTÜ meeskond alustab esimesi mänge suuremate võidulootustega, sest täna on vastaseks Rumeenia kõrgliigas praegu viimaste hulka kuuluv klubi. Miinuseks on fakt, et mõlemad kohtumised mängib TTÜ võõrsil.