Tiitlikaitsja Tallinna Selver oli 3:0 (20, 15, 18) üle Daugavpilsi Iniversitate meeskonnast, Tartu Pere Leib samuti 3:0 (12, 19, 14) TTÜ-st ja Pärnu VK 3:1 (-20, 24, 17, 21) Jelgava Biolarsist.

Eile maitsesid võidurõõmu ainult võõrsil mänginud klubid, sest päeva neljandas mängus sai Poliurs/Ozolnieki 3:2 (-20, -22, 18, 25, 10) jagu Riia Lasest.

TTÜ meeskond ei suutnud Tartu Pere Leivale vastupanu osutada, igas geimis juhtisid külalised teiseks tehniliseks vaheajaks 16:11. Hea vastuvõtu ja kaitses kätte saadud palli korral ei suutnud Tehnikaülikooli mängijad rünnakuid realiseerida, Tartu meeskond vältis samal ajal vigu ja oli edukam ka blokis, teatas Volley.ee.

Vigastusega kimpus olnud Mart Tiisaart asendas diagonaalründaja kohal Andris Õunpuu, nurgaründajatena tegutsesid Kristjan Jürima ja Madis Pärtel, vahetusest sekkus Siim Põlluäär. Sidemängija kohustusi täitsid vaheldumisi Kusti Nõlvak ja Viljar Vahter, temporündajatena tegutsesid Vaido Veek ja Janis Sirelpuu, libero oli Sten Esna.

Pere Leiva põhiraskust kandsid Andres Toobal, Martti Juhkami, Lauris Iecelnieks, Priit Luik, Siim Ennemuist, Meris Merisaar ja Rait Rikberg. Eilne sünnipäevalaps Kristjan Kais lubati servima mängu viimasel punktil.

Daugavpilsis võitis Selver peatreener Avo Keele lubaduse kohaselt kindlalt kohalikku meeskonda 3:0, tallinlastele tõid 11 punkti nii Argo Meresaar ja Kristjan Õuekallas. Selveri vastuvõtt oli Daugavpilsi statistiku arvates suurepärane, Asko Esna tegutses vastuvõtul ideaalselt, palju maha ei jäänud ka Martti Rosenblatt.

Biolarsi ja Pärnu mäng oli tasavägisem, blokipunkte kogusid mõlemad meeskonnad samapalju, rünnakul olid eestlased siiski mõnevõrra edukamad. Pärnu resultatiivseimad olid Andrus Raadik, Aivar Silm ja Tamar Nassar (7 blokki) 16 punktiga. Lätlastele tõi enim punkte (15) kõige rohkem rünnata saanud Andrejs Jamrovskis.

Läti klubide Lase ja Poliurs/Ozolnieki omavahelises heitluses läks vaja viit geimi, millest viimane kuulus põhiturniiri koha kõrgemal lõpetanud Poliursi meeskonnale 15:10. Lasele tõi 20 punkti endine Selveri nurgaründaja Artjoms Andilevko, kes täidab nüüd diagonaalründaja kohustusi. Ozolnieki resultatiivseim oli Raimonds Vilmanis 15 punktiga, tuues muuhulgas ka 5 blokipunkti.