Põhiturniiril triumfeerinud Tartu Bigbank alustas veerandfinaale sealt, kus põhiturniir lõpetati ehk välisvõiduga Poliurs/Ozolnieki üle, vahendab volley.ee. Punnisid lätlased, mis nad punnisid, ent Eesti võistkond surus hea bloki ja serviga oma tahtmise peale. Vaid kolmanda geimi alguses tuli Ozolnieki ülimalt riskeeriva pallinguga peale ning spurditi ette 5:1. Ühtlasi vangerdas lätlaste juhendaja koosseisuga, pannes alguses nurgaründaja positsiooni täitnud Mārtiņš Pļaviņši liberoks ja tuues pingilt nurgaründajaks Alvis Āboliņši. Alustuseks temalt kohe ka blokipunkt, kui ta võttis üksi kinni Bradley Robert Gunteri.

Vaikselt tuli aga Tartu mängu tagasi ja pärast Ozolnieki 13:11 edu tehti 9:1 spurt ning otsustati mäng lõplikult. Kodupubliku rõõmuks pakkus Ozolnieki meeskond ilusa seeria ka avageimis, kus 10:19 seis mängiti 15:20-le. Teises kärbiti 9:16 kaotus 14:17 peale. Väga palju rohkema üle lätlastel head meelt tunda polnud. Kogu matš Tartule 3:0 (25:21, 25:18, 25:22).

Blokipunkte kogus Tartu 16 ja serviässasid löödi kümme. Ozolnieki näitajad olid kaheksa ja neli. Sulustamisel oli eriti hoos tempoosakond, kus Kevin Soo arvele läks seitse ja Mart Naabrile kuus blokipunkti. Diagonaalründaja Gunter tõi mängu parimana 18 punkti, Soo ja Toms Vanags lisasid kümme. Ainsana jäi Tartul efektiivsusnäitajaga miinusesse sidemängija Robert Viiber, Läti klubil oli selliseid mehi kuus. Edukaim oli temporündaja Andis Cimoška, ent temagi saldo oli vaid +3. Rünnakul ei olnud ühegi koduvõistkonna mängija protsent üle viiekümne.

Kolmegeimilise tööpäevaga piirdus ka Rakvere Võrkpalliklubi, kes alistas Vilniuse Flamingo 3:0 (25:18, 25:21, 25:22). Leedu klubi olukorda ei teinud kergemaks nende liidri, põhisidemängija ja liiga ühe ohtlikuma servija Dmitri Šlomini puudumine. Lisaks ei teinud matšis kaasa ka Artur Vincėlovič. Avageimis olid Vilniuse mängijad püstihädas vastuvõtuga, kus näitaja oli vaid 27,3 protsenti. Teises tõusis see küll 45 protsendini, ent rünnakul lõpetati punktivääriliselt ainult iga neljas tõste. Kolmandas oli algus ilus, ent 9:5 ja 20:17 eduseisud sulasid kui kevadine lumi ja Rakvere lõpetas kohtumise 8:2 spurdiga. Rünnakuprotsent oli endiselt kohutav (24,2), ent mängus püsiti tänu kaheksale blokipunktile ja koduvõistkonna viiele rünnakueksimusele.

Kogu kohtumise peale oli Vilniuse rünnakuprotsent 28,9 ja vastuvõtul 40. Rakvere näitajad olid mäekõrguselt paremad: 43,4 ja 65,5. Võitjatele Siim Põlluäärelt 22 punkti, Tanel Uusküla lisas kümme. Seeria suundub nüüd Vilniusesse. Eks näis, kas seal saavad leedukad taas toetuda ka Šlominile.

Pärnu Võrkpalliklubi tekitas fännidele veidi närvikõdi teise geimi kaotamisega, kus rünnakuid realiseeriti vaid 28,6-protsendiliselt, ent kokkuvõttes saadi RTU/Robežsardze vastu siiski kindel 3:1 (25:17, 19:25, 25:17, 25:17) võit. Korralikult suudeti rivist välja lüüa lätlaste vastuvõtuosakond ning seda ka Läti koondise libero Ingars Ivanovsi näol.

Üheksa korda proovida saanud Rolands Ozolinši positiivne näitaja oli 77,8, Maris Lancmanise oma 40,9 ja Ivanovsil 40. Absoluutselt ei kannata kriitikat aga Atvars Ozolinš (kümme servi, näitaja 20 protsenti) ja Aleksandrs Avdejevs (15 servi ja 6,7 (!) protsenti). Mängu kogusaldo oli lätlastel 35,5, mis on täpselt kaks korda halvem kui Pärnul.

Kõigil Pärnu mängijatel oli serviefektiivsus vähemalt 30 protsenti ja nelja mehe näitaja jäi vahemikku 53,3 kuni 59,1. Kõige ohtlikum oli neli ässpallingut löönud Aleksandrs Kudrjašovs. Temalt koduriigi võistkonna vastu lõpuks 18 punkti, viis edukat sulustamist kirja saanud kaasmaalane Toms Švāns lisas 14.

Kõige tulisema tööpäeva sai Eesti klubidest Tallinna Selver, kes vajas Jēkabpils Luši alistamiseks viit geimi. Tasavägine heitlus lõppes numbriliselt 3:2 (25:23, 25:20, 23:25, 20:25, 15:8). Otsustavas vaatuses lõi Selver punktiks 71 protsenti tõstetest, koduvõistkond vaid 38. Võimsa mängu pakkus Eesti meeskonna rünnakukahur Lincoln Williams, kes tõi 38 punkti ja jäi 26-ga plussi. Rünnakuid realiseeris austraallane 65-protsendiliselt. Temalt lisaks viis serviässa, ent samas ka üheksa eksimust. Sarnast joont käis ka võistkonna teine servijõud ehk Karli Allik, kes lisas neljale ässale kaheksa eksimust. Kokku patustas Selver pallingul koguni 29 korda ja mitte ükski servijoone taga käinud pallur ei pääsenud eksimuseta.

Küll näitas Siim Ennemuist harvaesinevat kindlust rünnakul, kus ta lõpetas punktivääriliselt kõik üksteist tõstet. Lisaks saarlaselt kolm blokipunkti ja kaks serviässa.

Veerandfinaalseeriad jätkuvad laupäeval ja vajadusel peetakse kolmas mäng pühapäeval. Credit24 Meistriliiga tšempion selgub 18.-19. märtsil Võru spordikeskuses.